Panteobligation

9 Januar 1894

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


76.

Stempel 5 Kr. 30 Øre

Udsl 25/6 1895 Nr 35.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Parcellist Jens Nielsen af Maglebrænde erkender herved, at jeg er bleven skyldig til Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn den Sum 3000 Kr. siger Tre Tusinde Kroner.
Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni eller 11te Decbr. Termin og saalænge den hos mig indestaar at forrente samme med Fem p Ct. pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Sparekassens Kontor uden speciel Anfordring forud for det kommende Halvaar.
Saafremt ..... v. Fol 5 ..... giver jeg herved Prioritet og Panteret næstefter

Tingdagen den 9 Jant. 1894.

aarlig Bygafgift 4 Td 6 Skp 0½ Fdk til Sognepræsten i Stubbekjøbing og Kapital 2000 Kr. til højere aarlig Rente en 4% i den mig ifølge Skøde af Dags Dato, der tinglæses samtdig hermed, tilhørende Ejendom Matr. No 5b af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartk. 0 Td. 6 Skp 3 Fdk 2 Alb., Glskat Kr. 4,77 tilligemed denne Ejendoms Konge- og Kirketiende, saa og i Ejendommens Bygninger, mur- og nagelfaste Appertinentier, deriblandt Kakkelovne, Komfurer og indmurede Kedler, Besætning og Inventarium, Afgrøde i Straa, Hø og utærsket Sæd i Hus eller paa Mark samt Gødning, Bygningernes m. v.s. Assurancesum, Leje og al anden Interesse.
Til bekræftelse under min Haand i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at en tidligere Ejers Adkomst paa Kirketienden er mangelfuld, at der paa Maglebrænde Sogns Kirketiende hviler Kapital 1100 Kr., der dog skulle være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler kapital 1300 Kr. og aarlig Refusion stor 10 Td. Rug, 11 Td. by og 3 Td. Havre, at Ejendommen der er en Parcel af Mensaljorden "Højet" ikke maa udstykkes i mindre Parceller end 6 Tdr. Land.
Paa Kapitalen forpligter jeg mig aarlig at afdrage 60 Kr. med Halvdelen 30 Kr. hver Juni og December Termin 1894 første Gang i Juni Termin 1894. Udebliver et Afdrag nogen sinde over Forfaldstid, er hele Retsgælden strax forfalden til skadesløs Betaling, om Kreditor fordrer det.

Skrevet i Stubbekjøbing den 15 Decbr. 1893.
Jens Nielsen.

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed.
E. Munk. H. Munk.

Læst inden Stb. Herreds Ret den 9 Janr. 1894.

P. M. Anker (L S)