Panteobligation

26 Juni 1894

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


43.

Stempel 1 Kr 65 Øre

Udslettet 23/6 1908 No 43

Panteobligation.

Jeg underskrevne Træskomager H. P Hansen af Maglebrænde erkender herved at være

Tingdagen den 26 Juni 1894.

skyldig til Sparekassen for Stubbekjøbing og Omegn den Kapital 1000 Kr. siger Et Tusinde Kroner hvilken Kapital jeg forpligter mig til efter tre Maaneders foregaaende Opsigelse fra en af Siderne skadesløs at tilbagebetale nævnte Sparekasse paa dens Kontor en af de sædvanlige Kontordage i en 11te Juni eller 11te Decbr. Termin.
Saalænge ..... v. Fol 7 ..... giver jeg herved bemeldte Sparekasse første Prioritets Panteret i den mig ifølge Skøde, der tinglæses samtidig hermed tilhørende Ejendom Matr No 4p af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartk. 2½ Alb., Glskat 45 Øre.
Det bemærkes, at der paahviler Matr No 4p Præstetiende 1 Fdk Byg om Aaret og til Fordel for Matr No 4r og 4s Brønd og Vejservitut i Henhold til Deklaration, læst 9 Jan. 1894. Kirketienden udredes med 1 Fdk Byg aarlig, at der paahviler Matr No 4p Kongetiende og i Forening med Matr No 4c og flere andre Matrikelnumre aarlig Afgift til Sognepræsten i Stubbekjøbing 6 Skp Byg - Første Prioritets Panteret gøres saa og i Ejendommens Bygninger, mur- og nagelfaste Appertinentier, Besætning og Inventarium, Afgrøde i Straa, Hø og utærsket Sæd i Hus eller paa Mark samt Gødning, Bygningers m vs Assurancesum, Leje og al anden Interesse.

Til Bekræftelse under min Haand og i Overværelse af Vidner.

Stubbekjøbing den 20 Juni 1894.
H P Hansen

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed.
L Ravnsgaard M. Lindholm

Læst inden Stb Herreds Ret den 26 Juni 1894

P. M. Anker (LS)