Panteobligation

23 Juni 1896

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


49.

Stempel 50 Øre.

Udslettet 23/5 1922 N 133.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husejer Anders Jørgen

Tingdagen den 23 Juni 1896.

Andersen af Maglebrænde erkender herved, at jeg er bleven skyldig til Sparekassen for Aastrup Sogn og Omergn den Sum 550 Kr siger Fem Hundrede Halvtredsindstyve Kroner.
Denne Kapital frpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 December Termin og saalænge den hos mig indestaar at forrente med Fem p Ct pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Sparekassens Kontor uden speciel Anfordring forud for det kommende Halvaar.
Saafremt ..... v. Fol 80 ..... giver jeg herved 1ste Prioritets Panteret i den mig ifølge Skøde, tinglæst den 30 September 1890 tilhørende Ejendom Matr. Nr. 10d af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1½ Alb, Gammelskat 26 Øre saa og i Ejendommens Bygninger, mur- og nagelfaste Appertinentier, deriblandt Kakkelovne, Komfurer og indmurede Kedler, Bygningernes m. V.s Assurancesum, Leje og al anden Interesse.
Til Bekræftelse under min Haand i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at Ejendommen henhører unde Stangerup Gods, i hvilken Henseende bemærkes, at paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr 83,62 med solidarisk Ansvar for udstykkede Parceller, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden en Del Naturalier, der ikke ere anslaaede til Penge.
I Afdrag paa Kapitalen betaler jeg aarlig 10 Kr med Halvdelen 15 Kr hver Juni og December Termin første Gang i December Termin d. A. Udebliver et Afdrag nogensinde over Forfaldstid, er hele Gælden eller hvad deraf staar til Rest, straks forfalden til skadesløs Betaling, om Kreditor fordrer det.

Skrevet i Stubbekjøbing den 15 Juni 1896
A. Jørgen Andersen

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering.
Carl Frederik Nielsen H. Munk

Læst inden Stb Herreds Ret den 23 Juni 1896

Det attesteres, at nærværende Obligation i Henhold til Loven af 15 Februar 1895 kun er stempelpligtig for et Beløb af 300 Kr

P. M. Anker. (LS).