Panteobligation

21 Juni 1898

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


35.

Stempel Kr. 13.30.

Udslettet 8 August 1905 nr. 9.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Gaardejer Hans Jørgen Madsen af Maglebrænde erkender herved, at jeg ved Købet af den nedenfor pantsatte Ejendom er bleven skyldig til Købmand Mogens Munk Friis, Errebogaard den Sum 8000 Kr, siger Otte Tusinde Kroner.
Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 December Termin jfr dog nedenfor og saalænge den hos mig indestaar at forrente samme med Fire p Ct pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Kreditors Bopæl for det forløbne Halvaar.
Saafremt ..... v. Fol 7. ..... giver jeg herved Prioritet og Panteret næstefter aarlig Arvefæstafgift til Præsteembedet stor 22 Tdr 5 Skpr 3½ Fdk Byg og 18000 Kr i den mig ifølge Skøde, der tinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 3a af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 5 Td 5 Skp 1 Fdk 2½ Alb, Glskat Kr 90,54 saa og i Ejendommens ..... Interesse.
Til Bekræftelse under min Haand i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at en tidligere Ejer (Præsteembedet) har manglet tinglæst Adkomst, og at der er tinglæst Servitut, hvorefter den pantsatte Ejendom skal modtage Spildevandet fra Maglebrænde Andelsmejeri.
I Overensstemmelse med mit Skøde bemærkes, at Kapitalen af Kreditor ej kan opsiges til Udbetaling før i Decbr Termin 1902 med et halvt Aars forudgaaende Varsel, dog forbeholdes Kreditors Ret efter Obligationens 3die Afsnit.

Skrevet i Stubbekjøbing 11 Juni 1898
H. J. Madsen

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
R. Davidsen H. Munk

Læst inden Stb Herreds Ret den 21 Juni 1898.

P. M. Anker (LS)