Skadesløsbrev

1 Juli 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


31.

Udsl. 13/1 1880 Nr 42

Stempel 1 Kr.

Skadesløsbrev.

Underskrevne Parcellist og Tømrer Christen Larsen i Maglebrænde giver herved Gaardejerne Peder Larsen Præstebonde og Peder Larsen Møller begge i Horrebybelev til Sikkerhed for skadesløs Betaling af hvad de begge eller en nogen af dem af hvilkemsomhelst Aarsag maatte have eller erholde tilgode hos mig og navnlig for et Beløb af indtil 600 Kr. skriver Sex Hundrede Kroner foruden Renter ogsaa højere end 4% p. A. og Omkostninger skadesløst Panteret i den mig tilhørende Ejendom Parcellen Matr. No 8f i Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn 1 Fdk, ¼ Alb, Gammelskat 62 Øre med Bygninger, disses mur og sømfaste Ting og øvrige Tilbehør samt Assurance, Jordernes Avl og Afgrøde, Besætning og Inventarium, den til enhver Tid paa Ejendommen værende Gjødning og Afgrøde i Straa, Hø og utærsket Sæd de pantsatte løse Gjenstandes Brandforsikringssum og al af Ejendommen gaaende Leje eller anden Interesse, samt i Ejendommens

Læst 1 Juli 1879.

Konge og Kirketiende, med første Prioritet. I Søgsmaalstilfælde underkaster jeg mig og Arvinger, der skulle hæfte En for Alle og Alle for En den hurtige Retsforfølgning efter Forordningen 25 Januar 1828, ligesom jeg vedtager at der uden foregaaende Lovmaal og Dom skal kunne gjøres Exekution i Pantet i de Tilfælde i hvilke dette i Medfør af Lov 29 Marts 1873 §15 maatte kunne vedtages.
Da Ejendommen som hørende under Stangerup Gods, saavelsom de Ejendommens Konge og Kirketiende paahvilende Forhæftelser reserveres. Sluttelig bemærkes, at den Gjæld til Sikkerhed for nærværende Skadesløsbrev for Tiden tjener, er stiftet til Indfrielse af det under 12 April 1878 udstedte den 23 samme Maaned tinglæste Gjældsbrev ved hvilket er givet 1ste Prioritet Panteret i den ved nærværende Skadesløsbrev pantsatte Ejendom og som samtidig hermed fremkommer til Udslettelse i Pantebogen.

Maglebrænde skrevet i Nykjøbing paa Falster den 25 Juni 1879.
Christen Larsen

Til Vitterlighed, ogsaa om rigtig Datering
Th. Andresen. P. Gram.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 1 Juli 1879.

Med Hensyn til Prioriteten bemærkes, at der for et den 20 Juni 1878 udstedt og den 25 s. M. tinglæste Pantebrev stort Kr 450 ogsaa er givet 1ste Prioritet i Ejendommen.

Oxenbøll.