Skadesløsbrev

7 December 1880

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


27.

Udsl 10/1 82 No 72.

Stempel 2 Kr.

Skadesløsbrev

Jeg underskrevne Husmand Christen Larsen af Maglebrænde giver herved min Broder Gaardejer Peder Larsen Møller af Horreby til Sikkerhed for skadesløs Betaling af hans Tilgodehavende hos mig stort 1100 Kr., skriver Elleve Hundrede Kroner med Renter og Omkostninger 1 Prioritets Panteret i den mig i Følge Skjøde, dateret 1 Oktober d. A.

Læst 7 December d. A.

der tinglæses samtidig hermed tilhørende Ejednom Matr: No: 22a af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af hartkorn ¨½ Alb., Glskat Kr. 0,07 og Bygningernes og Tilliggende mug og nagelfaste Appertinentier samt Assurance, Leje og anden Interesse. Det bemærkes at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, og at den ikke maa afhændes til Fremmede eller Ubekjendte og ejheller uden Godsadministrations Samtykke. Paa den samlede Ejendom Matr: No: 22 hviler aarlig Afgift 4 Kr. til Gaardmænedene i Maglebrænde hvilken Afgift dog alene udredes af Matr: No: 22b.
I Søgsmaalstilfælde er jeg underkastet den hurtige Retsforfølgning efter Fr af 25 Januar 1828, ligesom jeg vedtager, at der uden foregaaende Lovmaal og Dom skal kunne gjøres Udlæg i Pantet i Henhold til Lovan af 29 Marts 1873 §15.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing den 4 December 1880.
Christen Larsen.

Til Vitterlighed
H. Munk. S. Smidt.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 7 December 1880.

Madsen
kst.
(L. S.)