Skøde

12 Januar 1875

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Læst 12 Januar 1875.

1.

Stempel 14 Kr 30 Øre.

Skjøde.

Jeg underskrevne Huusmand Ole Hansen Sælger og skjøder herved til Niels Rasmussen Lollike det mig ifølge Skjøde, dateret 6 November 1872 tinglæst 7 Januar 1873 tilhørende Huus Matr. No 31 i Maglebrænde By og Sogn med Grund og Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk. uden særskilt Gammelskat. Af denne Eiendom og Huuslodden Matr. No 4k, der forhen har tilhørt en Eier svares i forening i Præstetiende 1 Skp. Byg aarlig efter Kapitalstaxt.
Kjøbesummen, der andrager 2150 Kr., Ti Tusinde, Et Hudnrede og Halvtredsindstyve Kroner er berigtiget og Huset No 31 i Maglebrænde skal derfor tilhøre N. R. Lollike med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg har eiet det efter formeldte min Adkomst. Jeg forpligter mig til at fraflytte og ryddeliggjøre Huset

Læst 12 Januar 1875.

inden 1ste April dette Aar. Med Huset følger dets muur- og nagelfaste Tilbehør, ikke Kakkelovnene, og tillige den tilstedeværende Beholdning af Langhalm, anden Halm og Gjødningen saaog Stakit og Hegn, samt 4 Sparrer og 4 Stk Egetræ. Kjøberen betaler alle af Eiendommens gaaende Skatter og Afgifter, forsaavidt de forfalde efter 1ste April d. A. og Kjøberen bekoster selv Udfærdigelsen og Berigtigelsen af sine Adkomstdocumenter, ligesom Eiendommen fra Dato staaer for hans Regning og Risico i enhver Henseende.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde, men skrevet i Stubbekjøbing 11 Januar 1875.
Ole Hansen.

Til Vitterlighed
Gjern Peder Graver

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret, d 12 Januar 1875.

En tidligere Eiers Adkomst var mangelfuld.

Hastrup cst: