Skøde

28 Maj 1895

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


3.

Stempel 4 Kr 20 Øre

Skøde.

Jeg underskrevne Musiker Johan Peter Panton af Maglebrænde sælger, skøder og afhænder herved til ugift Maren Jensen af Taarup den mig ifølge Skøde, tinglæst den 7. ds, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 9i af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 0¾ Album, Gammelskat 13 Øre tilligemed Ejendommens Andel i Sognets Kirketiende. ~ Køberinden er bekendt med, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvil-

Tingdagen den 4 Juni 1895.

ken Henseende bemærkes, at paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr 83,62, for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden en Del Naturalier, der ikke ere anslaaede til Penge, at der paa Maglebrænde Sogns Kirketiende hviler 1100 Kr, der dog skulle være betalte, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, og at Ejendommens Præstetiende er konstateret til Udredelse med 0¼ Fdk Byg aarlig.
Købesummen, der udgør 600 Kr er berigtiget ved, at Maren Jensen forpligter sig til at indfri eller overtage den i Ejendommen indestaaende Prioritetsgæld til Sparekassen for Stubbekjøbing og Omegn stor .................................................................................. 300 Kr.
og svarer Renter heraf, mere end 4% p. A. fra 11 December 1894
at regne
samt har kvitteret tin Panteobligation paa mig stor ................................................ 300 -
- ________
- udgør fornævnte 600 Kr.
skriver Seks Hundrede Kroner.
Samtlige Omkostninger ved nærværende Handels Berigtigelse saavelsom Udgifterne ved den Handel, hvorved Maren Jensen solgte Ejendommen til mig, betales af hende alene.
Skatter og Afgifter, forfaldne og fremtidig forfaldende, udredes af Køberinden.
Jeg vedbliver fremdeles at være Lejer af Ejendommen Henhold til den mellem Køberinden og mig tidligere indgaaede Lejekontrakt. Lejen for indeværende Halvaar, hvori afgaar 3 Kr 50 Ø., altsaa til Rest Kr 11,50 betaler og inden 8 Dage fra Dato.
Paa disse Betingelser skal Ejendommen Matr. Nr. 9i i Maglebrænde med Bygninger og Kirketiende herefter tilhøre Maren Jensen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg har ejet denne Ejendom ifølge formeldte min Adkomst.

#

Jeg underskrevne Maren Jensen indgaar som paa foranstaaende Betingelser, som jeg forpligter mig til skadesløst at opfylde.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse med Bemærkning, at i Handelen medfølger Bygningernes mur- og nagelfaste Appertinentier derunder Kakkelovne, Komfur og indmuret Gryde. Endelige bemærkes, at Omkostningerne ved den første Handel mellem os kunne ansættes til 30 Kr, og den stempelpligtige Købesum bliver saaledes 630 Kroner.

Skrevet i Stubbekjøbing den 30 Maj 1895
J P Panton Maren Jensen

Til Vitterlighed :
E. Munk. H. Munk.

Læst

Tingdagen den 4 Juni 1895.

inden Stb Herredsting den 4 Juni 1895.

P. M. Anker (L S).