Auktionsskøde

11 April 1899

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


20..

Stempel 6 Kr. 70 Øre.

Den konstituerede Byfoged og Byskriver i Stubbekjøbing Købstad samt Herredsfoged og

Tingdagen den 11 April 1899.

Skriver i Stubbekjøbing Herred Gør Vitterligt : at der efter Begæring af Stubbekjøbing Købstads Skifteret, der behnadler Boet efter Væver Lars Olsen af Stubbekjøbing, i hvilket Bo, Arv og Gæld ikke er vedgaaet er under 18 Januar 1897 afholdt Auktion over den Boet tilhørende Ejendom
Matr No 16d og 8b af Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn henholdsvis 2¾ Album og 1¾ Alb. samlet Gammelskat 72 Øre ved Kirketienden af Matr. No 16d og Konge- og Kirketienden af Matr. No 8b.
Auktionsvilkaarene indlemmes i Ekstrakt-Afskrift saalydende :

Auktionsvilkaar
for

Afhændelsen af den Væver af Stubbekjøbing Lars Olsens Dødsbo tilhørende Ejendom Matr No 16d og 8b af Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn henrholdsvis 2¾ Alb. og 1¾ Alb., samlet Glskat. 72 Øre med Kirketienden af Matr. No 16d og Konge- og Kirketienden af Matr. No 8b. som stilles til offentlig Auktion i Henhold til det paa Skiftesamling i ovennævnte Lars Olsens Dødsbo d. 18 Septbr. 1896 Pasierede.

1.

Ejendommen med Tilliggende, der er matrikuleret som foranført samt ved de derpaa værende Bygninger ved mur-, nagel- og jordfaste Ting og øvrigt Tilbehør, stilles til Bortsalg ved offentlig Auktion i Henhold til Reglerne om Tvangsauktioner af 9 April 1891 - uden Ansvar for Dødskasse og Prioritetskassen - i den Stand, hvori alt ved Auktionen er og forefindes, samt ved de Rettigheder, Byrder og Forpligtelser, hvormed Ejendommen, efter det i Udskrift vedlagte, senest tinglæste Adkomstdokument og den ligeledes vedlagte Panteattest tilhører den nuværende Ejer, i hvilken Henseende særlig fremhæves :
at der er Mangel i Henseende til en tidligere Ejers Adkomst paa Tienderne
at der paa hele Sognets Kongetiende hviler kgl. Kapital 1300 Kr. og Refusion til Nykjøbing Latinskole aarlig 10 Td. Rug, 11 Td. Byg og 3 Td. Havre,
at der paa hele Sognets Kirketiende hviler kgl. Kapital 1100 Kr., hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken.
at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende bemærkes :
a) der er Mangel i Henseende til en tidligere Ejers Adkomst paa Tienderne
b) paa hele Stangerup Gods hviler aarlige Refusioner til Beløb 193 Kr. 88 Øre foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede i Penge.
at der paahviler Ejendommen Præstetiende :
Matr. No 16d fdk Hvede, Rug, Havre, Byg og Ærter.
¨ ¨ 8b ¨ Byg. -

2.

Ejendommen, der straks kan tiltrædes, jfr. dog Post 10 i

Tingdagen den 11 April 1899.

Slutninge, staar fra Hammerslaget eller den der de i ovenævnte Lov § 38 ommeldte Betingelser fra Auktionens Standsning for Køberens Regning og Risiko o enhver Henseende, hvorfor han ogsaa - dog uden Præjudise for Panthaverne, og mod at han forinden opfylder disse Vilkaar og herfor, om det forlanges af nogen til Andel i Købesummen berettiget, tilbebehørig Sikkerhed - er berttiget til i Tilfælde af Ildsvaade at hæve den Sum, for hvilken Bygningerne ere forsikrede i Landbygningernes almindelige Brandforsikring, og som i Følge Police No 37 udgør 1240 Kr.
Skulde nogen Hindring tiltræde ved Tiltrædelsen af det Solgte, vil Køberen selv have paa lovlig Maade at fjærne denne i Henhold til den Dødsboet tilkommende Ret, men uden Ansvar for dette.

3.

Dersom Ejendommen eller nogen Del deraf er bortlejet eller paa anden Maade overdraget andre til Brug, skal Køberen respektere de Vedkommendes Ret, saavidt Lovgivningen paalyder, men er paa den anden Side berettiget til at hæve enhver ved Hammerslaget eller Auktionens Standsning efter § 38 ikke betalt Leje eller anden Afgift, hvad enten den er forfalden eller først senere forfalden, hvorimod han ikke har Krav paa den Leje m. v., som i Følge Kontrakt maatte være forud betalt.
10.

Forude Sikkerheden er stillet, kan Overtagelse af Ejendommen ikke finde Sted.
.....
Disse Autkionesvilkaar ere vedtagne paa fraa at i, Henhold til Lov 9 April 1891 § 21 behørig indvarslet Møde.
.....
Stubbekjøbing Købstads Skifteret d. 23 Decbr. 1896.
P. M. Anker.

Højstbydende blev Købmand Chr. Boas af Stubbekjøbing med 1000 - Et Tusinde - Kroner, paa hvilket Hammerslag Bud er meddelt Hammerslag. Køberen har derpaa ved Transport af 9 November 1897, der findes vedhæftet, overdraget Husmand N. P. Pedersen i Maglebrænde sin Ret til at erholde Auktionsskøde paa Ejendommen, og nævnte N. P. Pedersen har atter ved Transport af 17 Decbr. f. A. der ligeledes findes bedhæftet, overdraget Husejer Jens Pedersen af Brarup den ham saaledes tilkommende Ret.
Da det nu er godtgjort, at Købesummen er berigtiget og Auktionsvilkaarene saavelsom Vilkaarene for de til Transporten opfyldte, meddeles den herved

Tingdagen den 11 April 1899.

fornævnte
Jens Pedersen

Auktionsskøde paa bemeldte Ejendom Matr No 16d og 8b i Maglebrænde mod alle dertil hørende Rettigheder, Byrder og Forpligtelser, hvorom henvises til Auktionsvilkaarene og Transpaartirne.
Det bemærkes særligt, at Køberen udreder alle Skatter og Afgifter af Ejendommen samt alle ved Skødet og Adkomsters Berigtigelse forbundne Omkostninger.
Beregning over Fordelingen af Auktionskøbesummen vedhæftes med Bemærkning, at Auktionen er bekendtgjort i Overensstemmelse med Plakat 22 April 1817 jfr Lov 9 April 1891.
Nærværende Skøde udstedes uden noget Hjemmels- eller andet Ansvar for Skifteretten eller Auktionsretten.
Stempeltaksten er opgjort saaledes :
Auktionskøbesum 1000 Kr
Hæftelser, kapitaliserede, ikke over 5 -
____ __
1005 Kr.

Stempel 6 Kr. 70 Øre.

#

Auktionsdirektørens Konstitution er saalydende :
Justitsministeren, Kjøbenhavn d 28 November 1898.
Justitsministeriet meddeler Dem hver Konstitution til indtil videre har ejer Ansvar at bestyre Embedet som Byfoged og Byskriver i Stubbekjøbing samt Herredsfoged og Skriver i Stubbekjøbing Herred under By- og Herredsfoged Ankets Sygdomsforfald.
Hvilket Han herved skal meddele Dem til behagelig Efterretning.
Rums. / M. P. Friis, fm

Til Hr. Assistent i Justitsministeriet Cand. jur. Erik Oldenburg.

#

Aktens Regitghed bekræftes under Haand og Embeds Segl.
Stubbekjøbing Herreds Auktionsret den 10 April 1899

E. Oldenburg, kst.
(L. S.)

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d 11 April 1899 og tilligemed "Fordelingen af Auktionskøbesummen" samt Transporterne protokolleret.

E. Oldenburg, kst.
(L. S.)

#

Fordeling
af Auktionskøbesummen 1000 Kr. for Ejendommens Matr. No 16d og 8b i Maglebrænde (Tvangsauktion d. 18 Januar 1897)

-----¨-----

1, Husmandskreditforeningen
a, Hovedstol 653 Kr 98 Øre
b, Renten fra 11/12 96 til 18/1 97 2 - 07 - 646 Kr 05 Øre
___ __ __ ___ Trp-
2, Chr. Boas, tidligere Fru Bunkeflod
a, Hovedstol 300 Kr 00 Øre
b, Renten 4½% fra 11/12 96 til 18/1 97 1 - 38 - 301 Kr 38 Øre
___ __ __ ___ ___ __ __ __
Trp 947 Kr 43 Øre


Tingdagen den 11 April 1899.

Trp 947 Kr 43 Øre
3, Ole Olsen 52 Kr 57 Øre
____ __ __ __
1.000 Kr 00 Øre

#

Stenpel 8 Kr. 05 Øre.

Transport

Jeg underskrevne Købmand Chr. Boas i Stubbekjøbing overdrager herved til Husmand N. P. Pedersen i Maglebrænde al den Ret og Rettighed, jeg i Henhold til det paa den under 18 Januar 1897 afholdte Auktion over de nedennævnte Ejendomme Passerede har til at erholde Auktionsskøde paa Ejendommene Matr. No 16d og 8b af Maglebrænde By og Sogn, af Hartkorn henholdsvis 2¾ Alb. og 1¾ Alb., samlet Gammelskat 72 Øre, med Bygninger samt Kirketienden af Matr. No 16d saavelsom Konge- og Kirketienden af Matr. No 8b - hvilke Ejendomme tilhøre Lars Olsen ifølge Adkomst, læst 13 Janr. 1880 - paa følgende nærmere Vilkaar :
1, Køberen tiltræde straks Ejendommene, der herefter staa for hans Regning og Risiko, hvorfor han i Tilfælde af at der skulde overgaa Bygningerne Ildsvaade oppebærer Assuranceerstatningen imod at sørge for sammes anordningsmæssige Anvendelse. Med Bygninger følger sammes mur- og nagelfaste Tilbehør.
2, Købesummen er fastsat til 1.200 Kr. - Et Tusinde To Hundrede Kroner - der berigtiges ved at Køberen
A, overtager eller indfrier de i Ejendommen indestaaende Prioriteter til :
a, Husmandskreditforeningen fra Østifterne ... 639 Kr 29 Øre
Til Rest paa oprindeligt Laan 700 Kr ved statutmæssige Forpligtelser hvorunder aarlig Ydelse højere end 4% p. a. fra 1ste Novbr. d. A. (Afskivningerne ere ikke aflæste).
b, Enkefru Bunkeflod .......... 300 Kr 00 Øre
med Renter heraf højere end 4% p. a. fra 1 Novbr d. A.
B, betaler mig kontant 260 Kr 71 Øre
___ __ __ __
udgør 1200 Kr 00 Øre
3, Skatter og Afgifter udredes af Køberen, forsaavidt de forfalde efter Udgangen af September Maaned d. A.
Det bemærkes, at Adkomsten paa Tienderne er mangelfuld, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler kgl. Kapital 1300 Kr. og Refusion til Nykjøbing Kathedralskole aarlig 10 Td. Rug, 11 Td. Byg, 3 Td. Havre, og paa samme Sogns Kirketiende kgl. Kapital 1100 Kr. - der dog skal være betalt -, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, at Ejendommene henhøre under Stangerup Gods i hvilken Henseende, i hvilken Henseende fremhæves, at der paa hver hel Gaard under Godset hæfter 83 Kr. 62 Øre med solidariske Forpligtelser for udstykkede Parceller og at der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb 193 Kr 88 Øre foruden nogle Naturalpræstationer, der ikke

Tingdagen den 11 April 1899.

ere ansatte til Pengeværdi, og at Præstetienden svares af Matr. No 16d med ¼ kande Rug, Havre, Byg, Ærter, af hver Sort, og af Matr. No 8b med ¾ Fdk Byg.
4, Omkostningerne ved den stedfundne Auktion over Ejendommene saavelsom ved Auktionsskødets Udstedelse og Tinglæsning samt ved nærværende Transports Udfærdigelse udredes af mig, de ovennævnte 2 Prioriteters Udslettelse, sker paa Køberens Bekostning, hvorimod Aflæsningen af de paa Ejendommene iøvrigt tinglæste Prioriteter betales af mig.
5, I Tilfælde af Søgsmaal, nærværende Transport vedrørende, anvendes den hurtige Retsforfølgning efter Frd. 25 Januar 1828. For det stemplede Papirs Skyld ansættes Renter og Refusioner af Tienderne og til Stangerup Gods og Hospital til ikke at overstige 20 Øre om Aaret.

-- # --

Paa foranstaaende Vilkaar og iøvrigt med de samme Rettigheder, Byrder og Forpligtelser, derefter de paa Auktionen den 18 Januar d. A. fremlagde Auktionskonditioner tilkomme og paahvile mig, skal min Medkontrahent være berettiget til at fordre sig Auktionsskøde paa de hvoromhandlede Ejendomme med Tilbehør udstedt, saasnart de ovennævnte Kr. 260,70 ere arlagte.

-- # --

Jeg underskrevne Husmand N. P. Pedersen indgaar paa nærværende Kontrakt Transport hvilken jeg forpligter mig til skadesløst at opfylde.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing den 9/11 1897.
Chr. Boas. Niels Peder Pedersen

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering.
L. Ravnsgaard. E. Andersen.

1897 d. 9 November betalt 200 Kr., er To Hundrede Kroner
Chr. Boas ved L. Ravnsgaard.

1897 d. 17 Decbr. modtaget 60 Lr. 71 Øre., er Sexti Kroner 71 Øre.
Chr. Boas ved L. Ravnsgaard.

Idet jeg ratihaberer de 2 foranstaaende Kvitteringer attestrer jeg herved tillige, at der fra min Side intet er til Hinder for at udstede Auktionsskøde paa Ejendommen.

Stubbekjøbing d. 28 Febr. 1899.
Chr. Boas.

-- # --

Stempel 13 Kr. 30 Øre.

Transport og Købekontrakt

Undertegnede Husejer N. P. Pedersen af Maglebrænde til hvem Købmand Christoffer Boas af Stubbekjøbing har transporteret sin Ret til at erholde Auktionsskøde paa Ejendommen Matr No 16d og 8b i Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn henholdsvis 2¾ Album og 1¾ Alb. og samlet Gammelskat 72 Øre med Bygninger og deri nuværende mur-, søm- og nagelfaste Appertinentier, Kirketienden af Matr No 16d og Konge- og Kirketienden af Matr No 8b transporterer og overdrager herved den nævnte Ret til at erholde Auktionsskøde til Husejer Jens Pedersen

Tingdagen den 11 April 1899.

af Barup paa følgende Betingelser og Vilkaar. ~

1.

Ejendommen tiltrædes af Køberen den 8 Januar 1899 men staar allerede fra Dato for Køberens Regning og Risiko mod at han i Ildebrnadstilfælde oppebærer Assurancesummen.

2.

Købesummen er akkorderet til 2000 Kr. er to Tusinde Kroenr og afgøres deraf, at Køberen overtager 1 Prioritetsgælden til Husmandskvitteringen 700 Kr. oprindelig stor og til højere Rente end 4% p. a. samt 300 Kr. 2´ Prioritetsgæld og den 18 Januar d. A. berigtiger Resten 1000 Kr., der forøvrigt afgøres ved udeblivelse af Skøde til mig paa Matr. No 5b i Brarup.

3.

Køberen betaler alle fremtidig forfaldende Renter Skatter og Afgifter af Ejendommen samt Stempel til og Udfærdigelsen af denne Kontrakt medens jeg betaler alle med Skødet, dets Stempling, Udfærdigelse, Halvprocentafgift m. v. forbundne Omkostninger.

4.

I Søgsmaalstilfælde skal Frd 25 Januar 1828 være anvendelig.

5.

Det bemærkes, at Præstetienden er konstateret, at Adkomsten paa Tienden er mangelfuld, at der paa hele Sognets Kongetiende hviler kgl. Kapital 1.300 Kr. og Refusion til Nykjøbing Latinskole aarlig 10 Td. Rug, 11 Td. Byg, 3 Td. Havre. Paa hele Sognets Kirketiende hviler kgl. Kapital 1.100 Kr., hvorhos Husfolkene i Fjendstrup tilkommer fri Stolestader i Kirken.
Ejendommen henhører under Stangerup Gods i hvilken Henseende bemærkes : paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb 193 Kr. 88 Øre foruden en del - Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede til Penge. Paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital 83 Kr. 62 Øre for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige.
Paa disse Betingelser skal Køberen kunne forlange sig Auktionsskøde meddelt.

-- # --

Jeg Jens Pedersen af Brarup indgaar herved paa ovennævnte Vilkaar....

Til Bekræftelse med Underskrift vidnesfast.

Skrevet i Stubbekjøbing d 19 Decbr 1898
J. Pedersen. Niels Peder Pedersen

Til Vitterlighed.
Rasmus Tang. Hanson.

Da Købesummen nu er berigtiget og Handelen iøvrigt berigtigen, har jeg intet mod, at Skøde udstedes paa Ejendommen.

Skrevet i Stubbekjøbing, d. 22 Febr. 1899

Niels Peder Pedersen.