Købekontrakt

11 Februar 1862

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


N: 6.

Udslettet 6/2 66

N: 4 - 42 s. 1861.
Kjøbecontract!

Underskrevne Huusmand Morten Pedersen Troelsen i Maglebrænde sælger og afhænder herved Skræder Jens Hemmingsen af Maglebrænde 5 Fag af det mig ifølge Skjøde af 19 November 1861, tinglæst 26 s: M: tilhørende Huus Matr: N: 14b hvilke 5 Fag bliver fra Skorstenen og Øster efter saaledes som det nu er og forefindes, samt den halve af den Huset tilhørende Have ligeledes fra Østre Ende, hvilket bekostes af Kjøberen Opmaalt af Landmaaler - Huus og Have staaer for Hartk: 1 fdk: ½ Alb: Gammelskat 24 s..
Kjøberen forpligtes at skaffe sig Udgang til nordre Side af Huset og Udgang til Haven fra Æstre Ende af Samme, det bemærkes at jeg forbeholder mig Ret til at opsætte en Stie til 1 Griis ved Østre Ende af Huset saavelsom Plads til den opsamlede Gjødske ved Samme.
Kjøbesummen som er bestemt til 200 rd skriver To Hundrede Rdlr: Rigsmønt hvoraf de 150: skriver er Hudnrede og Halvtredsindstyve Rd: bliver

den 11' Febr. 1862

indestaaende i første Prioritet i hele Eiendommen for Skomagermester J: Bramsen i Stubbekjøbing hvorimod de 50 rd bliver mig udbetalte af Kjøberen efter 8 Dages forløb.
Kjøberen modtager herefter det halve af Husets Byrder og Rettigheder som jeg det tidligere have Eiet, efter det Hartk: som jeg det ved Opmaalingen tilfalder hans Andeel. Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde den 1' Febr: 1862.
Som Kjøber Som Sælger
Jens Hemmingsen Morten Pedersen Troelsen

Til Vitterlighed
D: R: Staal
Henrik Stæhr.


I Afdrag paa Kjøbesummen efter foranstaaende Contract er mig d: d: betalt contant 50 rd Halvtredsindstyve Rigsdaler Rm: hvorfor qvitteres.

Maglebrænde pt: Stubbekjøbing den 5' Febr: 1862
Morten Pedersen Troelsen

Til Vitterlighed
Henrik Stæht: Christensen.

Læst inder Stubbekjøbing Herreds Ret den 11' Febr: 1862. Protocoll: folio: 181. Paa den solgte Eiendom hæfter Pantegjæld 350 rd samt Beboelsesret for Rasmus Andersen Troelsen og Hustru.

V: Oxenbøll.