Købekontrakt / Skøde

8 November 1864

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No: 4.

Læst d: 8' Nvbr: 1864.

Læst Paategning 4/2 79 Nr: 4.

Stempel 6 r 64 s

Kjøbecontract!

Jeg underskrevne Peder Pedersen af Maglebrænde sælger herved til Rasmus Pedersen sammesteds det mig tilhørende Huus Matr: No: 4c i Maglebrænde med Tilliggende af Hartk: 3 fdk: 2½ Ab: gl: Skat 1 Rdr 8 s paa følgende Vilkaar. 1. Eiendommen tiltrædes af Kjøberen d: 1 nvbr: d: A: og afleveres af mig i lige saa forsvarlig Stand, som den for tiden befindes. 2. Jeg svarer alle Skatter og offentlige Afgifter af Huset for Indeværende Aar. 3. Kjøbesummen andrager 550 Rdr.

Læst d: 8' Nvbr: 1864.

Fem Hundrede pg Halvtredsindstyve Rd: Rm: hvoraf 200 Rd: betales samtidig med at Kjøberen tiltræder Eiendommen, og Resten 350 Rd: betales i 11 Juni Termin 1865 uden at der af dette Beløb svares Renter. 4. Alle Omkostninger ved Handlen betaler Kjøberen alene. 5. Samtidig med at Kjøberen tiltræder Huset og naar han har betalt de 200 Rd: meddeler jeg ham Skjøde paa Eiendommen, da han for Restkjøbesummen udsteder Beviis til en af mine Creditorer. 6. Kjøberen er vidende om at der paa Eiendommen hæfter en aarlig Bygafgift af 6 Skp: af hele 4c til Sognepræsten i Stubbekjøbing og at Ane Madsdatter skal have Beboelse i 2 Fag af Huset. Jeg Rasmus Pedersen forpligter mig herved til hans Kjøber at opfylde foranstaaende Betingelser i Eet og Alt. I Søgsmaalstilfælde ere vi Begge underkastede den hurtige Retsforfølgning efter fr 25 Januar 1828. Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing d: 30' Septbr: 1864.
Peter Petersen. Rasmus Pedersen.

Til Vitterlighed
Gjern. Lars Johnsen Leire.

Skjøde!

Ligesom jeg Peder Pedersen ved foranstaaende Kjøbecontract har solgt, saalede sælger, skjøder og aldeles afhænder jeg herved til Rasmus Pedersen det mig tilstaaende Huus Matr: No: 4c i Maglebrænde med Tilliggende af Hartk: 3 fdk: 2½ Ab: gl: Skat 1 Rd: 8 s:. Enken Ane Madsdatter er reserveret Beboelse for hendes Livstid og paa Eiendommen hæfter en aarlig Bygafgift til Sognepræsten i Stubbekjøbing af 6 Skp: /: af den oprindelige samlede Parcel Matr: No: 4c :/ Den

Læst d: 8' Nvbr: 1864.

betingede Kjøbesum 550 Rd:, Fem Hundrede og Halvtredsindstyve Rd: Rm: er berigtiget og Eiendommen Matr: No: 4c skal derfor herefter tilhøre Rasmus Pedersen med de samme Skjøder og Rettigheder hvormed jeg har eiet den efter mit Skjøde dateret 13 Septembr: læst 20' Septbr: 1859. Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrnde men skrevet i Stubbekjøbing d: 3 Nvbr: 1864.
Peder Pedersen.

Til Vitterlighed
Gjern. P: Fisker.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 8 Nvbr: 1864.

Oxenbøll.