Købekontrakt / Skøde

25 Januar 1887

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No 3.

Stempel 7 Kr. 30 Øre.

Kjøbekontrakt.

Jeg underskrevne Husejer Lars Peder Hansen af Maglebrænde sælger herved til Tømrer Johan Frederik Petersen sammesteds den mig ifølge Skjøde, tinglæst 9de November 1880 tilhørende Ejendom Matr. No 29 af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk 1 Alb, uden særskilt Glskat, hvilken Ejendom tidligere har tilhørt Sognekaldet.
I Handelen medfølger Bygningernes mur- og nagelfaste Appertinentier, derunder Stængetræer, men ikke Kakkelovn eller indmuret Kjederl. Endvidere er i Handelen indbefattet ca 3 Traver Tækkehalm og noget Smaahalm, saa velsom Brandredskaber, Hegn og Plantning. Kjøberen er bekjendt med, at Ejendommens Præstetiende svares med aarlig 1 Fdk Byg.
Betingelserne for Handelen ere følgende :
1. Kjøbesummen udgjør 1100 Kr, skriver Et Tusinde Et Hundrede Kroner, der betales kontant unden 1ste April 1887 uden Renter til Forfaldstid.
2. Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kjøbesummen indestaar medunderskrevne Kjøbmand P. W. Wulff af Stubbekjøbing som Kautionist og Selvskyldner.
3. Saasnart Kjøbesummen er betalt afleverer jeg Ejendommen til Kjøberen i lige saa god Stand som den nu befindes og samtidig meddeler jeg ham Skjøde frit for hindrende Retsanmærkninger, Skulde Ildsvaade forinden Afleveringen overgaa Bygningerne, er jeg befriet for alt Ansvar, naar Kjøberen hæver Assurancesummen, hvortil han er berettiget mod at sørge for sammes anordningsmæssige Anvendelse.
4. Jeg forbeholder mig Bopæl i Huset for mig og Familie indtil den 1ste Maj 1887.
5. Samtlige Omkostninger ved nærværende Handels Berigtigelse bæres alene af Kjøberen.
6. Skatter og Afgifter af Ejendommen udreder Kjøberen fra og med 1ste April 1887 at regne og fremtidigt.

#

Jeg underskrevne Johan Frederik Petersen indgaar som Kjøber paa foranstaaende Betingelser, hvilke

Tingdagen den 25de Januar 1887.

jeg forpligter mig til skadesløst at opfylde.
I Søgsmaals Tilfælde anvendes den hurtige Retsforfølgning efter Frd. af 25de Januar 1828.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbing den 30te November 1886.
Som Sælger. Som Kjøber
L. P. Hansen. J F. Petersen.

Som Kautionist og Selvskyldner for Kjøberen.
P. W. Wulff.

Til Vitterlighed om samtlige Underskrifter
Jul. Hansen. H. Munk.

Skjøde.

Overensstemmende med foranstaaende Kontrakt skjøder og afhænder jeg underskrevne Lars Peder Hansen herved til Tømrer Johan Frederik Petersen den i Kontrakten ommeldte Ejendom Matr. No 29 af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk 1 Alb, uden særskilt Glskat.
Kjøbesummen 1100 Kr er Et Hundrede Kroner er betalt, hvorfor jeg med min Underskrift kvitterer, og Matr. No 29 af Maglebrænde med Bygninger og Tilliggende skal derfor herefter tilhøre Johan Frederik Petersen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg har ejet denne Ejendom ifølge Skjøde, tinglæst 9de November 1880 og med de Hæftelser samt paa de Betingelser, der ere specificerede i Kontrakten, hvortil hentvises.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbing den 20de Januar 1887.
Lars Peder Hansen.

Til Vitterlighed
P. Mathisen. H. Munk.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 25de Januar. 1887.

P. Th. Madsen
kst. (L. S.)