Købekontrakt / Skøde

14 Februar 1898

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


6.

Stempel Kr 10,65

Købekontrakt.

Jeg underskrevne Husejerske Bodil Marie Hansen af Maglebrænde sælger herved til Parcellist Lars Peter Andersen de mig ifølge Skøde, tinglæst den 23 Marts 1897, tilhørende Jordlodder af Maglebrænde By og Sogn
Matr. Nr. 4k for Hartkorn 1 Skp 0 Fdk 0¾ Alb, Glskat Kr 2,50
- ¨ ¨ - 4l for Do - 1 - 0 - 0½ -, Do - - 2,45
Køberen er bekendt med, at en tidligere Ejer (Præsteembedet) mangler tinglæst Adkomst og at følgende Tiender ere konstaterede.
Præstetiende af M. Nr 4k Fdk Byg aarlig
Do af ¨ ¨ 4l 3 - Do -
Kirketiende af ¨ ¨ 4k 1 Skp Byg -
Do af ¨ ¨ 4l 1 - Do -
samt at der paahviler
M. Nr 4k i Kongetiende 1 Skp 2 Fdk Byg aarlig
¨ ¨ 4l i Do 1 - 1 - Do -
Betingelserne for Handelen ere følgende
1, Køberen modtager Jordlodderne den 1 September d. A., hvilken Dato jeg afleverer dem i lige saa god Stand, som de nu befindes. Jeg forbeholder mig Afgrøden for indeværende Aar navnlig derpaa Græsning i Efteraaret.
2, Købesummen udgør 1600 Kr, hvilke Et Tusinde Sex Hundrede Kroner betales i December Termin d. A. uden Renter til Forfaldstid med med Renter 5 pro cent pro anno fra Forfaldsdagen til Betaling sker.
3, Omkostningerne ved nærværende Handel bæres af Køberen, dog bekoster jeg Ejendommen frigjort for min Prioritetsgæld og Aftægt.
4, Skatter og Afgifter, der forfalde fra og med den 1 Septbr d A. betales af Køberen derunder kgl Skatter for Oktober Termin d A og Kommuneskatter for sidste Fjerdingaar 1898.
5, Samtidig med Købesummens Betaling e jeg pligtig til at udstede og Køberen pligtig til at modtage Skøde frit for hindrende Retsanmærkninger.
6, I Søgsmaals Tilfælde ere vi begge underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Frd 25 Januar 1828.

#

Jeg underskrevne Lars Peter Andersen indgaar som Køber paa foranstaaende Betingelser, hvilke jeg forpligter mig til skadesløst at opfylde.
Til

Tingdagen den 14 Februar 1899.

Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse med Tilføjende, at Køberens Bopæl er Maglebrænde.

Skrevet i Stubbekjøbing den 2 Maj 1898
Som Sælger Som Køber
Bodil Marie Hansen L. P Andersen

Til Vitterlighed
H. Rasmussen H Munk

Skøde.

Overensstemmende med foranstaaende Kontrakt skøde og afhænder jeg underskrevne Bodil Marie Hansen af Maglebrænde herved til Parcellist Lars Peter Andersen sammesteds den i Kontrakten ommeldte Ejendom af Maglebrænde By og Sogn
Jordlodden Matr Nr 4k af Hartkorn 1 Skp 0 Fdk Alb, Glskat Kr 2,50
¨ ¨ ¨ 4l af Do 1 - 0 - -, Do - 2,45
Da Købesummen, 1600 Kr, er betalt til Forfaldstid, skal Jordlodderne Matr Nr 4k og 4l i Maglebrænde herefter tilhøre Lars Peter Andersen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg har ejet denne Ejendom og med de Hæftelser samt paa de Betingelser, der ere specificerede i Kontrakten, hvortil henvises.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse

Skrevet i Stubbekjøbing 11 Februar 1899
B. Marie Hansen

Til Vitterlighed
R Mikkelsen H Munk

Læst inden Stb Herreds Ret den 14 Februar 1899
E. Oldenburg, kst
(LS)