Købekontrakt / Skøde

25 Juni 1901

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


28.

Stempel Kr. 20,50.

Kjøbekontrakt.

Undertegnede Sogneraad for Maglebrænde Kommune sælger herved, under Forbehold af Maribo Amtsraads Approbation, til Snedker Jørgen Peter Larsen af Maglebrænde den Kommunen - dog uden thinglæst Adkomst - tilhørende forhenværende Skole i Maglebrænde med Grund, tilliggende Gaardsplads og 2 Haver paa følgende Vilkaar :
1, Ejendommen, der udgjør en Del af Matr. Nr. 2 i Maglebrænde By og Sogn med samlet Tilliggende af Hartkorn 0 Tdr 7 Skpr. 3 Fdk. 0¼ Alb. uden Gammelskat, sælges saaledes som den er opmaalt af Landinspecteur Blangstrup og afset paa det ved Auctionen Dags Dato over Ejendommen fremlagte Kort.
2, Kjøberen modtager Ejendommen strax, og den staar fra Dato for hans Regning og Risico i enhver Henseende. Han skal derfor ogsaa i Tilfælde af Ildsvaade være berettiget til at oppebære Assuranceerstatningen for Bygningerne mod at sørge for Erstatningens lovlige Anvendelse.
3, I Handelen medfølger Bygningernes mur- og nagelfaste Appertinentier derunder Komfur, indmuret Kjedel, Kjøkkenbord, Fadræk og Kjøkkenskab men ingen Kakkelovne. Endvidere medfølger Hegn og Plantning dog forbeholder Lærer Hansen Ret til.

Thingdagen den 25de Juni 1901.

at borttage Træer, Buske og Blomsterplanter i Haven efter eget Valg.
3, Kjøbesummen udgjør 3000 Kr. der berigtiges paa følgende Maade :
a, Inden 14 Dage fra Dato betales .......................................................................... 200 Kr.
uden Renter til Forfaldstid men med Renter 5% p. A. fra Forfaldsdagen til Betaling sker 2000 -
b, Restkjøbesummen .............................................................................................. 2800 -
betales i Juni Termin 1901 med Renter 4 pro cent pro anno fra Dato til Forfaldsdag og derefter 5% p. A. til Betaling skeer. ____ __
udgjør fornævnte 3000 Kr.
skriver Tre Tusinde Kroner.
4, Udenfor Kjøbesummen betaler Kjøberen paa Anfordring til By- og Herredsfuldmægtig H. Munk i Stubbekjøbing Omkostningerne ved den idag afholdte forgjæves Auction over Ejendommen overensstemmende med Auctionsconditionernes § 6 derunder i Salair til Fuldmægtig Munk 30 Kr.
5, Endvidere betaler Kjøberen udenfor Kjøbesummen Udgifterne ved Ejendommens Udstykning og ved Stempling, Skrivning og Thinglæsning af nærværende Kontrakt og Skjøde samt øvrige Omkostninger ved Handelen.
6, Skatter og Afgifter ved Handelen af Ejendommen til Staten, Kommunen, Embeder og Private samt Brandforsikringspræmie af Ejendommens Bygninger, der forfalde fra og med den 1ste Januar 1901, udredes af Kjøberen.
7, Naar Udstykningen er approberet, og Kjøbesummen er betalt, skal Kjøberen være berettiget og forpligtet til at modtage Skjøde paa Ejendommen frit for hindrende Retsanmærkninger, dog reserveres, at Kommunen mangler thinglæst paa Ejendommen. Endvidere bemærkes, at Ejendommen formentlig er tiendefri, men Sælgeren paatager sig dog intet Ansvar i saa Henseende, og at den Beboerne hidtil paahvilende Forpligtelse til at holde Hegn om Ejendommen er bortfaldet.
8, Til Sikkerhed for Kjøbesummens skadesløse Betaling, indestaa medunderskrevne Gaardejere Jens Peter Jensen af Stæhrsminde i Maglebrænde og Lars Peter Hansen af Maglebrænde samt Uhrmager Hans Jørgen Jørgensen sammested som Cautionister og Selvskyldnere en for alle og alle for en.
9, I Søgsmaals Tilfælde i Anledning af nærværende Handel anvendes den hurtige Retsforfølgning efter Frd. 25 Januar 1828.

#

Jeg underskrevne Snedker Jørgen Peter Larsen af Maglebrænde indgaaer som Kjøber paa foranstaaende Betingelser, hvilke jeg forpligter mig til skadesløst at opfylde.
Vi medunderskrevne ovennævnte J. P. Jensen, L. P. Hansen og H. J. Jørgensen indgaar med vore Underskrifter paa den i Kontraktens Post 8 ommeldte Selvskyldnerkautions forpligtelse.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

Skrevet i Maglebrænde den 7de October 1900.

Som Medlemmer af Maglebrænde Sogneraad, H. J. Jørgensen og L. P. Hansen tillige som Cautionister og Selvskyldnere i Henhold til Kontraktens Post 8.
J. H. Thrane. H. Larsen. H. P. Madsen. H. J. Jørgensen. L. P. Hansen. L. Busch. R. Davidsen.

Som Kjøber ; J. P. Larsen.

Sam Cautionist og Selvskyldner i Henhold til Kontraktens Post 8 : J. P. Jensen.

Til Vitterlighed : J. F. Damm. H. Munk.

Stempelpapiret til foranstaaende Kontrakt beregnes saaledes :

Thingdagen den 25de Juni 1901.

Kjøbesum ifølge Post 3 ................................................................................................ 3000 Kr.
Auctionsomkostninger ifølge Post 4 anslaaes til ........................................................ 70 -
____ __
3070 Kr.
hvoraf Stempel af 1ste Klasse til Taxt Kr. 20,45
D. u. s.
For Vedkommende
H. Munk

Skjøde.

Overensstemmende med foranstaaende Kontrakt skjøder og afhænder undertegnede Sogneraad for Maglebrænde Kommune herved til Snedker Jørgen Peter Larsen den i Kontrakten ommeldte Kommunen tilhørende Ejendom, der nu ifølge Landbrugsministeriets Udstykningsapprobation af 4de f. m. under Matr. Nr. 2 af Maglebrænde By og Sogn er skyldsat for Hartkorn 1½ Alb uden særskilt Gammelskat. Ifølge Udstykningstilladelsen skal Parcellen overtage det Gammelskatsbeløb, som ved en eventuel Ordning af Gammelskats forholdet maatte befindes at paahvile Jorden, hvorom Skjødet forinden Thinglæsningen bliver at forsyne med Paategning af Amtet.
Da Kjøbesummen 3000 Kr. med de deraf betingede Renter er betalt, skal Matr. Nr. 2 i Maglebrænde med Bygninger og Tilliggende herefter tilhøre Snedker Jørgen Peter Larsen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed den har tilhørt Kommunen og med de Hæftelser samt paa de Betingelser, der ere specificerede i Kontrakten, hvortil henvises. Da Kjøberen udenfor Kjøbesummen paahvilende Auctionsomkostninger, der have udgjort Kr. 56,97, ere ligeledes betalte.
Medunderskrevne Jørgen Peter Larsen modtager Skjødet paa foranstaaende Vilkaar.

Til Bekræftelse med Underskrifter, idet vedlægges Maribo Amtsraads og Kulturministeriets Tilladelser til Salget.

Maglebrænde Sogneraad den 19de Juni 1901.
J. H. Thrane. P. Hansen. H. Larsen. L. J. Andersen. R. Davidsen. J. Thomsen. H. J. Jørgensen.

p. t. Stubbekjøbing den 19de Juni 1901.

Som Kjøber
J. P. Larsen,

At fornævnte Matr. Nr. 2 i Maglebrænde ifølge Landbrugsministeriets Udstykningsapprobation af 4de Maj d. A. er skyldsat for Hartkorn 1½ Alb., samt at Parcellen efter Omstændighederne kan passere uden særskilt Gammelskat mod at Vedkommende forpligtes til at overtage det Beløb, som ved en eventuel Ordning af Gammelskatsforholdet maatte befindes at paahvile Jorderne, attesteres herved.

Lolland-Falsters Stiftamt den 22de Juni 1901.
Fabritius Tengnagel.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 25 Juni 1901 og tilligemed en Udskrift af Maribo Amtsraads Forhandlingsprotokol og en Skrivelse fra Falsters-Skoledirektion prot. Kort og Skatteattest foreviste.

Schultz.
(L. S.).

Udskrift
af
Maribo Amtsraads Forhandlingsprotokol i Mødet den 28 Novbr. 1900.
(Forhandlingsprotokollens nr. 322).

Sagens Gjenstand. | Amtsraadets Beslutning.
================================ | ================================
Maglebrænde Sogneraad, der i Amtsraadets |
Møde den 29 November 1899 (Sagen nr. 322) |
erholdt Tilladelse til at sælge den gamle Skole |
i Maglebrænde med Grund og Tilliggende, dog |
under Forbehold af Amtsraadets Approbation | Tillades
paa Salgsvilkaarene, har nu anholdt om, at |
Amtsraadet vil approbere, at nævnte Skole |
med Tilliggende sælges til Snedker Jørgen |
Peter Larsen i Maglebrænde for 3000 Kr. |

Udskriftens Rigtighed bekræftes.
En Kjøbekontrakt tilbagesendes.

Thingdagen den 25de Juni 1901.
Lolland-Falster Stiftamt den 1ste December1900.
Fabritius Tengnagel.


Til Maglebrænde Sogneraad.
Ministeriet for K og U. herunder 16 ds anmodet Direktionen om at tilkjendegive Sogneraadet, at Tilladelse til Salget af Maglebrænde gamle Skole selvfølgelig burde have været indhentet fra Ministeriet, men at man efter Omstændighederne godkjender det Passerede.

P. Skoledirektionens Vegne
Poulsen.

Karleby Prg d. 18 April 1901.
Maglebrænde Sogneraad.