Panteobligation

26 Juni 1856

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Efter Paategning af
23 December 1858 læst 13 Januar
1859 udgaaer N16 af Pantet

Første Klasse
No 6 FrVI 1856 3 r 32 s

Panteobligation

Jeg underskrevne Morten
Olsen Skrikke, Gaardmand i Alkestrup tilstaaer herved at have modtaget tilllaans af Christen Rasmussen Hermansen i Stangerup den Capital 500 rd skriver Fem Hundrede Rigsdaler Rigsmønt, som jeg have forpligter mig til efter ½ Aars Varsel fra nu af Siderne at tilbagebetale i en 11 Juni og 11 December Termin, fra og under Capitalen hos mig bliver indestaaende, deraf at forrente samme med 4 proC aarligt hvilken Rente bliver at erlægge med Halvdelen i hver af de nævnte Terminer.
Til Sikkerhed for Skadesløs Betaling af Capital, Renter og alle mulig paaløbende Omkostninger giver jeg min Creditor Prioritet og Panteret i den mig efter Skjøde af Dags Dato tilhørende

den 26 Juni 1856

Gaard Matr No 1 af Alkestrup By Maglebrænde Sogn Falsters Nørre Herred af Hartkorn -6-7---2¼ Alb næstefter Pantegjæld 2000rd og aarlig Afgivt 20 Tdr 5 Skpr 2¼ Skr Byg til Classenske Fideiscommis.
Dersom Pantet ikke holdes i god forsvarlig Stand eller i nogen Maade forringes, eller dersom Renterne af de i Eiendommen indestaaende Capitaler eller der af samme gaaende Skatter og Afgivter ikke til forfaldstiden i prompte erlægges, da er Capitalen strax og uden Opsigelse forfalden til Betaling. I Søgsmaalstilfælde inderkaster jeg mig den ved Fr 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning. Denne Panteobligation som paa min Bekostning kan Tinglæses underskirvne af mig i 2´ Vitterlighedsvidners Overværelse.

Alkestrup den 19 Juni 1856.

Til Vitterlighed
Jessen Rosenstand

Morten Olsen Skrikke