Panteobligation

14 August 1856

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Første Klasse
No 8 FrVI 1856 4 r 64 s

Panteobligation

Underskrevne Parcellist Hans Pedersen af Alkestrup By. Maglebrænde Sogn paa Falster tilstaaer herved og vitterliggjør Gjæld skyldig at være til til Gaardmand Peder Larsen Palle i Horreby den Sum 700 rd som han mig contant laant haver i hvilke Syv Hundrede Rigsdaler Rigsmønt og i den alene forpligter mig til efter et halvt Aars Varsel fra en af Siderne at tilbagebetale i en af de omordnede Terminer 11 Juni eller 11 Decbr, men og saalænge Capitalen hos mig forbliver indestaaende at forrente den med 4 prC aarlig, hvilken Rente erlægges med Halvdelen i hver af de nævnte Terminer.
Til Sikkerhed forskadesløs Betaling af Capital, Renter og i tilfælde af Søgsmaal Omkostningerne herved pantsætter jeg med første Prioritets Panteret den mig ved Skjøde af 11 Aug som tinglæses samtidig med denne Obligation tilhørende Parcel Matr No 4c af Gaarden No 4 i Alkestrup By i Maglebrænde Sogn, med sammes Bygninger og rette Tillingde af Hartkorn 1-1---1¼ Albm tilligemed Parcellens Andeel af Maglebrænde Sogns Konge- og Kirketiende, saavel som den Assurance sum hvorfor Parcellens Bygninger er assureret i Landets almindelige Brandforsikkring. Og skal denne Eiendom være min Creditor et sikkert første Prioritets Pant indtil Gjælden i det hele skadesløs er indfriet.
Skulde jeg udeblive med Renternes Erlæggelse over en Maaned efter forfaldstid, lades Pantet forrige eller forfalde, eller paadrage det Restance af Skatter og da er Capitalen under Opsigelse forfalden til Betaling og samme Creditor berettiget at tiltræde samme. Det bemærkes

den 14 August 1856

at der forud er prioriteret en aarlig Bygafgivt til det Classenske Fideicommis af 3 Tdr 3 Skpr 1¼ fkr i Parcellens og i Tienderne, foruden Refusion, en Konge Capital af 650 rd.
I Søgsmaalstilfælde i Anledning af denne Gjæld, underkaster jeg mig den ved Frd: 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning.
Til Bekræftelse Underskriver jeg i tvende Vitterlighedsvidners Overværelse.

Alkestrup skriver i Nykjøbing d 12 August 1856.

Til Vitterlighed
Chr Nordberg Frederik Nielsen Gaardbestyrer i Skouby

Hans Pedersen