Panteobligation

28 Maj 1857

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Udslettet den 8 Marts 1859 efter Creditors Qvittering af 5 s m
Arenboll

Første Klasse
No 13 FR 1857 8 rdl

Panteobligation

Jeg underskrevne Gaardmand Anders Nielsen Troelsen i Maglebrænde erkjender herved at have modtaget tillaans af Fuldmægtig J Wilken i Nykjøbing den Summa
# 1150 rdl
er Elleve Hundrede og Halvtredsindstyve Rigsdaler RsM. hvoraf jeg svarer ham lovlige Renter 4 proC pro Anno der erlægge med Halvdelen til hvert Aars 11 Juni og 11 December Terminer og vedvarer Saalænge indtil Capitalen fra en af Siderne bliver lovlig opsagt med ½ Aars Varsel og derefter udbetalt.
Til Sikkerhed for Capital Renter og alle Omkostninger pantsætter jeg herved med første Prioritet og Panterettighed den mig tilhørende Eiendomsgaard udflyttet fra Maglebrænde der er Hovedparcellen af Gaarden nyt No 14 med Glskat 27 r 36 s og Hartkorn 3-4-2-¼ Alb. og Andeel i Tørvengen No 37 med Hartkorn 3 Fkr 2¾ Alb. og Andeel i Sognets Kirke og Kirketiende samt endelig Eiendommens Kongetiende med Althvad der retteligen tilhører denne af Bygninger og Jorden intet i nogen Maade undtaget, med den Bemærkning, at der paa Eiendommen Hæfter perpetueret Capital til Stangerup Gods og Refusioner til sammes Hospital samt Undertægt til Rasmus Andersen Troelsen og at Eiendommen er bortforpagtet til Peder Christian Hansen paa 10 Aar fra 1 April 1854. - I Gaardens Besætning og Inventarium samt i forpagtnings Afgiften med dens samme Prioritet og skal Alt foranførte være Creditor til Pant og Sikkerhed indtil skadesløs Betaling har fundet Sted.
Udebliver jeg med Renterne, forringes Pantet eller paadrages det nogen Restance, da er Capitalen strax og uden Opsigelse forfalden og i Søgsmaalstilælde underkaster jeg mig derved Forordningen 25 Janr 1828 hjemlede hurtige Rettergang. - Til Bekræftelse

den 28 Mai 1857

med min Haands Underskrift i tvende Vidners Overværelse.
Maglebrænde skrevet i Nykjøbing den 24 Mai 1857.

Til Vitterlighed om Underskrivtens og om
denne Panteobligations Vedtagelse samt
efter Debitors forlangende
H Gjerding Rasmus Andersen

Anders N. Troelsen

Det bemærkes at paa Indbemeldte Eiendom med Konge og Kirketiende Hæfte :
a Andeel i der Stangerup Gods, hvorunder den hører paahvilende Refusioner og 4000 rd til Stangerup Hospital, samt solidarisk forpligtelse for 7317 rd 38½ s som indestaaer i forskjellige Eiendomme af nævnte og Gods, og hvoraf denne Eiendoms Specielle Deel er 53 rd 3 s.
b Paa deres Kirketiende Andeel i de Sognets Kirketiende paahvilende Refusioner og Kongl Capital 650 rd.
c Paa dens Kongetiende Andeel i den Sognets Kirketiende paahvilende Kongl Capital 550 rd men som formenes at være betalt.
d Foruden Undertægten til Rasmus Andersen Troelsen og hans Kone skal ders Børn Hans og Hanne Lisbeth have Underholdning og Opdra gelse til deres Konfirmation og desuden skal nævnte Børn samt disses Sødskende Anders, Peder og Lars samt Svoger Morten Petersen hver udleveres en Ko 6 a 7 aar gammel og endelig har Rasmus Anders Troelsen og Kone for Livstid Bruger af Andelen af No 37a Alt med Panteret efter forannævnte under a, b, c anførte Hæftelser og 500 rd.
e Efter adskillige Panteobligationer, med forskjellig Panteret, paahvilende der indbemeldte Pant endvidere ialt 2183 rd hvoraf ved Obligation for 200 rd er betinget Ret til at optræde som bedre Prioriteter udbetales, og da dette er skeet har denne Obligation derved erholdt første Panteret efter Hæftelserne for a, b og c.