Panteobligation

4 Juni 1857

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Udsl 30/4 1895 Nr 5.

Første Klasse
No 12 FR 1857 7 r 32 s

Panteobligation

Underskrevne Gaardmand Anders Rasmussen af Maglebrænde tilstaaer herved at være skyldig til Broder Peder Rasmussen ibdm, den Summa
# 1000 rdl
skriver Et Tusinde Rdl Rm.
Da dette Beløb er skjænket ham af min Fader Rasmus Pedersen Møller i Anledning af Fødegaardens Afstaalese til mig, er dertil knyttet den Betingelse, at min Broder, som Æqvivalen for Renterne er berettiget til at nyde Ophold, Føde og Klæder hos mig saalæge han ønsker dette, i hvilken Tid Capitalen følgelig er rentefri og uopsigelig og er hjemfalden til mig naar han ved Døden afgaaer. Ønsker han derimod at forlade mit Huus er Capitalen opsigelig med ½ Aars forudgaaende Varsel fra den første 11 Juni eller 11 Decbr Termin der indtræffer efter fraflyttelsen, ligesom denne fra samme Termin forventes

den 4 Juni 1857

af mig med 4 proC pro Anno. Tilligemed Capitalen naar denne efter saadan Opsigelse udbetales, levner jeg min Broder 1 Koe 5 a 6 Aar, 3 Sengedyner, 4 Hovedpuder og 3 Par Lagner alt af forsvarlig Godhed.
Dersom Renterne i sin Tid ikke blive erlagte i de rette Terminer er Capitalen forfalden til Betaling strax uden Opsigelse og underkaster jeg mig den ved Frd 25 Janr 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning.
Til Sikkerhed for saavel for Capital, Renter som forannævnte Materialier pantsætter jeg herved, den mig under 5´ Ds tilskjødede Gaard Matr No 13a af Maglebrænde By af Htk 5-7---1½ Alb saaledes som den ved bemeldte Adkomstdocument er mig hjemlet. I Stangerup Gods. hvorunder Eiendommen henhører, er perpetueret til Statskassen og til Stangerup Hospital 22135 r 40½ s og forskjellige Refusioner, og i Eiendommen er endvidere forud Prioriteret 1050 rdl og Undertægt tilmine Forældre.
Endvidere pantsætter jeg den paa Grundens Hartkorn hvilende Konge- og Kirketiende. I Maglebrænde Sogns Kongetiende er behæftet 650 rd og Refusioner aarligt 10 Td Rug - 11 Td Byg og 3 Td Havre.

Til Bekræftelse ved min vidnefaste Underkskrivt.
p t Skjørringe d 28 April 1857.

Til Vitterlighed

Müller Mikkel Olsen

Anders Rasmussen

Det bemærkes, at en foregaaende Eier Anders Rasmussen ikke har havt Thinglæst Adkomst paa indbemeldte Gaard No 13a.