Panteobligation

4 Juni 1857

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Udsl 25/6 1872

Første Klasse
No 4 FR 1857 2 rdl

Panteobligation

Underskrevne Gaardmand Anders Rasmussen af Maglebrænde tilstaaer herved at være skyldig til Gaardmand Hans Andersen Bring af Rode Mark den Summa
# 300 rdl
skriver Tre Hundrede Rdl Rm, som med ½ Aars forudgaaende Varsel fra er af Siderne kunne opsiges til Udbetaling i en af de tvende aarlige Terminer, og imidlertid fra 11 Decbr Termin s. a. forrentes med 4 proC pro Anno i bemeldte Terminer. Dersom Renterne ei i rette Tid blive erlagt er Capitalen forfalden til Betaling strax og underkaster jeg mig i Søgsmaalstilfælde den ved Fr 25 Janr 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Capital og Renter, pantsætter jeg herved den mig ifølge Skjøde af 5 dennes tilhørende Gaard Matr No 13a af Maglebrænde By af Hartkorn 5-7-1½ Albm saaledes som denne Eiendom ved bemeldte Adkomstdocument var mig hjemlet, næstefter den paa Stangerup Gods hvorunder Eiendommen hører hæftende solidarisk Behæftelse 22135 r 40½ s til Statskassen og til Stangerup Hospital samt forskjellige Refusioner.

Til Bekræftelse ved min Underksrivt i tvende Vidners Overværelse.

Til Vitterlighed

Müller Mikkel Olsen

Anderrs Rasmussen

Det bemærkes, at en foregaaende Eier Anders Rasmussen ikke har havt Thinglæst Adkomst paa indbemeldte Gaard No 13a.