Panteobligation

21 Juni 1857

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Første Klasse
No 4 FR 1857 2 r

Panteobligation

Underskrevne Parcellist Hans Pedersen af Alkestrup tilstaaer herved at jeg af Huusmand Morten Rasmussen Jeppesen af Falkerslev har modtaget tillaans den Summa
# 225 rdl
skriver To Hundrede Tyve og Fem Rigsdaler Rigsmønt som med ½ Aars forudgaaende Varsel fra en af Siderne kunne løskyndiges til Udbetaling i en af de tvende aarlige Terminer og imidlertid forrentes med 4 proC pro Anno i bemeldte Terminer. Dersom Renterne ikke i rette Tid blive erlagte er Capitalen forfaldet til Betaling strax uden Opsigelse og underkaster jeg mig i Søgsmaalstilfælde den ved Frdg 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Capital, Renter og mulige Omkostninger pantsætter jeg herved, den mig ifølge Skjøde af 21´ Aug 1856 tinglæst 14 s. m. tilhørende Parcel Matr No 4c af Alkestrup By med derpaa opførte Bygninger, saaledes og med de samme Rettigheder hvormed denne Eiendom ved bemeldte Adkomstdocument er mig hjemlet med dens Andeel i Maglebrænde Sogns Kone- og Kirketiende.
I Eiendommen er forud prioriteret aarlig Afgivt til det Classenske Fideicommis 3-3-1¼ Fkr Byg, Andeel i den Sognets Kongetiende paahvilende Kongl Capital 650 rdl og Refusione 10 Td Rug - 11 Td Byg og 3 Td Havre, samt i Eiendommen specielt endvidere 700 rdl.

Til Bekræftelse ved min Underkskrivt i tvende Vidners Overværelse.
p t Skjørringe d 21 Juni 1857.

Til Vitterlighed

Müller Jens Pedersen

Hans Pedersen