Panteobligation

23 Juli 1857

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Udslettet 8 Martii 1859 efter Creditors Qvittering af 3 s M.
Oxenboll

Første Klasse
No 4 FR 1857 2 rdl

Panteobligation

Jeg underskrvene Gmd: Anders Nielsen Troelsen i Maglebrænde erkjender at være skyldig til Fuldmægtig J Wilcken i Nykjøbing den Summa
# 250 rdl
er o Hundrede og Halvtredsindstyve Rigsdaler R. M. som jeg fra 11 Juni Termin d. A. forrenter med 4 proC og tilbagebetaler samme efter ½ Aars foregaaende Varsel fra en af Siderne, min eller min Creditor.
Til Sikkerhed for Capital Renter og alle Omkostninger giver jeg herved Prioritet og Panterettighed i min Eiendomsgaard nyt No 14a, udflyttet fra Maglebrænde med Hartkorn 3-4-2-¼ Alb. og Glskat 27 r 36 r imod Bygninger og Jorder, Andeel i Tørvelyngen No 37 med Hrtk 3 Fkr 2¼ Alb. samt i Sognets Kirke og Kirketiende og Kongetienden med alt hvad der retteligen hører til denne Eiendom og næstefter hvad der til Dato Hæfter paa samme i hvilket Alt skal være min Creditor et Betryggende Pant. Udebliver jeg med Renterne forringe Pantet eller paadrager et nogen Restance er Capitalen strax uden Opsigelse forfalden og i Søgsmaalstilfælde underkaster jeg mig den ved Frd: 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning. Til Bekræftelse med min Underskrift i tvende Vidners Overværelse.

Maglebrænde, skrevet i Nykjøbing d 20 Juli 1857.
Anders N. Troelsen

Til Vitterlighed om Underskriften og om denne Panteobligations Vedlæggelse samt efter Debitors forlangende.

Peder Christian Hansen Rasmus Andersen

Det bemærkes : at paa indbemeldte Eiendom som henhørende under Stangerup Gods Hæfter Andeel i 4000 rd til Stangerup Hospital og 55 r 3 s til Statskassen med solidarisk Forpligtelse for 7317 rd 37½ s saa og Specielt paa Eiendommen som er bortleier i 10 Aar fra 1 April 1854, efter forskjellige forskrivninger ialt 3133 rd saa og Undertægt til Rasmus Andersen Troelsen og Kone, Opdragelse for deres Børn Hans og Lisbeth. Og Udlægning af en 5 og til ansvar af Rasmus A Troelsens 6 Børn og har han og Hustrue for Livstid Brugsret af No 37.