Panteobligation

8 Januar 1861

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No 134.

Udsl. 25/1 76 No.

Første Klasse
No 5. - 2 rd 64 sk:
1860.

Panteobligation!


Underskrevne Niels Rasmussen Lollike Gaardeier i Maglebrænde tilstaaer herved at have modtaget tillaans af Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn den Capital Fire Hundrede

d: 8 Januar 1861.


Rigsdaler Rigsmønt, hvilke 400 rd jeg forpligter mig til skadesløst at tilbagebetale efter et halvt Aars Varsel den 11 Juni eller 11 Decbr Terminer forrenter jeg nævnte Beløb saalænge det for mig indestaaer med 5 pr: C: pro Anno der erlægges forud i hver af de nævnte halvaarlige Terminer, hver Gangn med det halve. Bevilling til at svare 5 pr: C: er erhvervet under 5 Octbr d: A:.
Til Sikkerhed for Skadesløs Betaling af Capital Renter og mulige Omkostninger pantsætter jeg herved med Prioritet næstefter ialt 950 rd der skyldes til Gaardmand Rasmus Larsen af Nr: Taastrup, den mig tilhørende Gaard i Maglebrænde By under Matr: No 11 og 37a er ansat til Hartk: 6 Tdr, 0 Skp: 0 fdk: 1½ Alb: gl: Sk 6 Td: 3 Skp: 3 fdk: ¾ Al: sammes Bygninger og disses Assurancesum. Skulde jeg udebliver med Renter over forfaldtid eller forringe Pantet er Capitalen strax og uden Opsigelse forfalden til Udbetaling og underkaster jeg mig forøvrigt, denne Obligation angaaende Fr: af 25 Januar 1828.
I Stangerup Gods hvorunder Eiendommen sorterer er perpetueret til Kongens Kasse og Stangerup Hospital 24,366 rd 83½ s. Sølv samt til bemeldte Hospital en paahvilende Refusion for 4 rd aarlig.

Maglebrænde pt: Moseby d: 4 Dcbre: 1860.
Niels Rasmussen Lollike

Til Vitterlighed.
Lars Andersen Lars Mønlev.

Læst inden Stubbekiøbing Herreds Ret d: 8' Januar 1861. Prot: F: 377.
Behæftelsen til Kongens Kasse og Stangerup Hospital en mindre end som anført. Forsaavidt der af nuværende Capital svares 5 pC: bemærkes at dertil ikke er prudecseret Samtykke fra den efterfølgende Prioritetshaver.
V: Oxenbøll.