Panteobligation

8 Januar 1861

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No 12.

Udslettet 18/1 87. Nr 12.

Første Klasse
No 15. 9 rd 32 sk.
1860.

Panteobligation!


Jeg underskrevne Hans olsen, Gaardmand i Alkestrup, tilstaaer herved at være skyldig til der Classenske Fideicommis 1400 r Rigsmønt som bemeldte Stiftelses Direction har laant mig.
Disse Eet Tusinde og Fire Hundrede Rigsdaler forpligter jeg mig og Arvinger til efter ½ Aars Opsigelse fra Fideicommissets Side, men efter et Aars Opsigelse fra min eller Arvingers Side, rigtig og Skadesløs at betale paa Corselitze Skriverstue i en af de sædvanlige Terminer, saa og, medens Capitalen hos mig bliver indestaaende, deraf fra den 11 Juni d A at regne at svare i Rente 4 pCt aarligt, der blive et erlægge i 11 Juni og 11 Decbr. Termin, hver Gang med det Halve, ligeledes paa Corselitze Skriverstue.
Til Sikkerhed for den ovennævnte mig laante Capital, med Renter og mulige Omkostniinger skadesløs, giver jeg herved det Classenske Fideicommis 1ste Prioritets Panteret i den mig efter Skjøde af Dags Dato, som thinglæses samtidig med denne min Obligation, tilhørende Gaard Mtr No 2a i Alkestrup By, Maglebrænde Sogn, Stubbekjøbing Herred, der staaer for Hartkorn 6 Tdr 5 Skp 2¼ Alb. med alt den efter fornævnte Skjøde Tilliggende og Tilhørende af hvad Navn nævnes kan, næstefter den i bemeldte Skjøde betingede 1ste Prioritets Panteret for Bygafgiften 19 Tdr 7 Skp 2¼. ligesom Fideicommisset ogsaa giver samme Sikkerhed i den Sum, hvorfor Bygningerne ere eller blive forsikkrede i Brandkassen, og bemærkes der endelig at fremtidige Adkomstdocumenter paa Eiendommen forevises for det Classenske Fideicommis forinden Thinglæsningen.

(See Morten Madsens Panteobligation, Folio 299 - fra 13-35 Linie incl:)

Alkestrup den 27 November 1860.
Hans Olsen /Sekl:/

Til Vitterlighed
Rasmus Olsen Lars Peter Olsen.
Begge af Alkestrup.

Læst inden

Læst 8 Januar 1861.


Stubbekiøbing Herreds Ret den 8 Januar 1861. Prot: Fol: 340B.

Til den pantsatte Eiendom hører Konge og Kirketienden hvorpaa hæfter Andeel i Kongelige Capitaler = 650 rd og 550 rd. og paa Kongetienden tillige Andeel i Refusion til Nykjøbing Skole af 10 Tdr Rug, 11 Tdr Byg og 3 Td Havre.
V. Oxenbøll.