Panteobligation

26 November 1861

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No 12.

Første Klasse
No 5 - 2 rd 64 sk
1861.

Panteobligation!


Underskrevne Morten Pedersen Troelsen erkjender herved at være skyldig til Skomagermester P: Bramsen af Stubbekjøbing den Sum 350 rd, Tre Hundrede og Halvtredsinstyve Rigsdaler Rigsmønt, hvilket Beløb jeg forpligter mig til skadesløst at betale det Aars 11' Juni eller 11' Decembr: Sammen med et halvt Aars Varsel fra een af Siderne lovlig bliver opsagt og jeg forrenter Capitalen saalænge den hos mig indestaaer med 4 pro Cento pro Anno, der erlægges med

den 26' Novbr: 1861.

Halvdelen i hver af de nævnte Terminer paa Creditors Bopæl. Forringes nedennævnte Pant, paadrages det Skatterestancer eller jeg udebliver med Renterne 8 Dage over Forfaldstid er Capitalen strax uden Opsigelse forfalden til Betaling og jeg er i Søgsmaalstilfælde underkastet den ved Fr: 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning. Til yderligere Sikkerhed for skadesløs Betaling af nævnte Capital med Renter og mulige Omkostninger giver jeg herved Creditor første Prioritet i det mig efter Skjøde af dags dato der tinglæses samtidig hermed tilhørende Huus Matr: N. 14b i Maglebrænde af Hartk: 1 fdk: ½ Alb: Gammelskat 24 s. og i ulykkelig Tilfælde Bygningernes Assurancesum samt Kirketiende. Det bemærkes at paa Matr: N: 14b for en foregaaende Eier Rasmus Andersen Troelsen mangler tinglæst Adkomst.
Rasmus Andersen Troelsen og Hustru Karen Pedersdatter ere berettigede til at tilflytte Matr: N: 14b og for deres Levetid at beboer den vestre Stue i Huset, samt at have fri og uhindret Adgang til samt Brug af Husets Kjøkken og Ildsted i fællig med Husets Eier.
Eiendommen som henhører under Stangerup Gods, er under Sikkerheden for de nævnte Gods paahvilende Refusiner og Capital 4000 Rdl til Stangerup Hospital. Paa Maglebrænde Sogns Kirketiende hæfter Kongelig Capital 550 rd, som dog skal være betalt men ikke

d: 26' Novbr: 1861.

er udslettet af Pantebogen. Beboerne i Fjendstrup have fri Stolestade i Kirken. Ligeledes med 1' Prioritet giver jeg herved Creditro Pant i alt mit Ind og Udbo og hvad jeg iøvrigt eier eller eiender vorder. Samtlige mine Eiendele ere forsikkrede for 240 rd til hvilket Beløb jeg forpligter mig til stedse at holde disse assurerede.

Til Bekræftelse ved min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde pt: Stubbekjøbing den 19: Nobr: 1861.
Morten Pedersen Troelsen.

Til Vitterlighed.
J. P. Kromann. Schmidt.

Læst inden Stubbekiøbing Herreds Ret den 26' Nobr: 1861, Protocoll: fol: 50

V: Oxenbøll.