Panteobligation

8 Januar 1901

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


75.

Stempel 55 Øre.

Udslettet 6 August 1907 nr. 14.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husejer Peter Ludvig Emilius Rasmussen af Maglebrænde, erkender herved at jeg ved modtaget kontant Laan er bleven skyldig til Spare- og Laanekassen for Falsters Landbostand den Sum 350 Kr 00 Øre siger Tre Hundrede Halvtredsindstyve Kroner.
Denne Kapital ..... v fol 3 ..... ½ Aars Opsigelse ..... Fem p Ct ..... paa Sparekassens Kontor første Gang i Juni Termin 1901 for det da forløbne Halvaar.
Saafremt jeg ..... v fol 3 .....

Tingdagen den 8 Januar 1901.

Til Sikkerhed ..... herved Prioritet og Panteret med Oprykningsret næstefter nedennævnte Afgift til Sognepræsten i Stubbekjøbing og Pantegæld til Stubbekjøbing Sparekasse 5% Rente p. A, oprindelig stor 1000 Kr, nu nedbragt, uden at dette dog kan ses af Pantebøgerne til Kr 880,00, i den mig ifølge Skøde thinglæst den 3 December 1895 tilhørende Ejendom Matr N: 4s af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1 Album, Gammelskat 20 Øre saa og i ..... v fol 5 .....
Til Bekræftelse ..... af 2 Vidner med Tilføjende at den foran ommeldte Afgift til Sognepræsten i Stubbekjøbing paahviler det forhen samlede Matr N: 4c i Maglebrænde med HArtkorn 2 Skpr 1 Fdk 2¾ Alb, hvoraf den pantsatte Ejendom er en Parcel og udgør aarlig 6 Skpr Byg, og at Renten til Stubbekjøbing Sparekasse for Tiden kun beregnes med 4½ pro cent pro anno, men der er betinget 5% p. a.
I Afdrag paa Gælden betaler jeg aarlig 35 Kr med Halvdelen Kr 17,50 hver Juni og December Termin, første Gang i Juni Termin 1901. Udebliver et Afdrag nogensinde over Forfaldstid, er hele Gælden eller hvad deraf staar til Rest, strax forfalden til Betaling om Kreditor fordrer det.
Til yderlig Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital med Renter og Omkostninger indestaa vi underskrevne Tømrer Carl Peter Henriksen og Husejer Niels Peter Jensen begge af Maglebrænde som Cautionister og Selvskyldnere, en for begge og begge for en. Ligesom vore Arvinger skulle hæfte solidarsik, saaledes underkaste vi os de øvrige for Debitor i Obligationen givne Bestemmelser, der ogsaa skulle være anvendelig paa os.
Dersom nogen af Kautionisterne forandrer Bopæl, dersom nogen af Kautionisterne sælger sin andet Dokument eller derom et af Kautionisternes Boer maatte komme under SKiftebehandling, da er i erhvert enkelt af disse Tilfælde Kapital med Renter strax forfalden til Betaling om Kreditor fordrer det.
Der forbeholdes Kautionisterne benefisicum cedindacum actionum.

Skrevet i Stubbekjøbing den 22 December 1900
P. L. E. Rasmussen

Som solidariske Selvskyldnerkautionister
Niels Peder Jensen. Carl P. Henriksen

Til Vitterlighed : H. Hansen H Munk

Tingdagen den 8 Januar 1901.

Læst inden Stb: Herreds Ret den 8 Januar 1901.

Schultz (L S.).