Panteobligation

19 Marts 1901

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


18.

Stempel 50 Øre.

Retsanm. annuleret 16 Februar 1903.

20/1 1903 nr. 9 læst Transport.

Udslettet 12/1 1909 No 65.

Panteobligation

Jeg underskrevne Husejer Jens Pedersen i Maglebrænde erkender herved at jeg ved som Ejer af nedennævnte pantsatte Ejendom ved at indtræde i forrige Debitors Sted er bleven Købmand Chr Boas jun: i Stubbekjøbing den Sum 300 Kr skyldig. - Thi forpligter jeg herved mig og mine Arvinger, disse en for alle og alle for en, til skadesløst at tilbagebetale fornævnte Tre Hundrede Kroner i 11 Juni Termin 1902 uden foregaaende Opsigelse og til fra 11´ December 1900 til Betaling sker at forrente samme med 5 % p. a. der erlægges med Halvdelen i hver 11 Juni og hver 11 December Termin.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Kreditors Bopæl heri Riget af Kapital, Rente, Rentes Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med oprykkende Prioritet næstefter Gæld oprindelig stor 700 Kr til "Kreditforeningen af mindre Ejere af mindre

Tingdagen den 19´ Marts 1901.

Ejendomme paa Landet i Østifterne" med statutmæssige Forpligtelser, hvorunder aarlig Ydelse 5⅕ Procent, den mig ifølge Skøde, læst ..... tilhørende Ejendom Matr N: 16d, Bygningernes mur- og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes, Ejendommens Avl og Afgrøde, Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum, saavelsom al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse. Det bemærkes, at Matr N: 16d og 8b staar henholdsvis for Hartkorn 2¾ Alb og 1¾ Alb, samlet Gammelskat 72 Øre, at en tidligere Ejers Adkomst paa Tienderne er mangelfuld, at der paahviler Ejendommen Præstetiende, at der paa hele Sognets Kongetiende hviler kgl Kapital 1300 Kr og aarlig Refusion til Nykjøbing Kathedralskoe 10 Tdr Rug, 11 Tdr Byg, 3 Tdr Havre, at der paa Sognets Kirketiende hviler kgl Kapital 1100 Kr, der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene have fri Stolestader i Kirken, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæves, at der paa hver hel Gaard under Godset hæfter Kapital 83 Kr 62 Øre med solidarisk Ansvarlighed for Parcellerne og paa hele Godset aarlige Refusioner til Beløb 193 Kr 88 Øre foruden en Del Naturalpræstationer der ikke ere ansatte til Pengeværdi.
Saafremt jeg ikke erlægger Renten fuldtud til Forfaldstid eller jeg afhænder Pantet eller nogen Del deraf, være sig ved Skøde, Købekontrakt eller andet Dokument, eller jeg undlader at holde Bygningerne vel vedlige og brandforsikrede til fuld Værdi eller jeg paadrager Pantet nogen Restance af Skatter, Afgifter eller andre Byrder, da er i ethvert af disse Tilfælde Kapital og Renter uden Hensyn til den foran betingede Uopsigelighed strax forfalden til skadesløs Betaling.
Til Sikkerhed for skadesløs Opfyldelse af enhver mig efter nærværende Panteobligation paahvilende Forpligtelse har jeg endvidere formaaet Husejer Niels Peder Pedersen i Maglebrænde til at underskrive herpaa som Kautionist og Selvskyldner.
I Søgsmaalstilfælde ere jeg og Arvinger samt Selvskyldnerkautionisten underkastede den ..... v fol 41 ..... Tilfælde.

Tingdagen den 19´ Marts 1901.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing den 4´ Marts 1901.
J. Pedersen

Som Selvskyldnerkautionist :
Niels Peder Pedersen.

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering :
A Mortensen H M. Ettrup.

Pantsætningen i nærværende Obligation fornyes og gentages herved.

Skrevet i Stubbekjøbing d. 11 Marts 1901.
J Pedersen

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering :
L. Ravnsgaard. H M Ettrup.

Læst inden Stb: Herreds Ret den 19 Marts 1901 og prot.
Paa Ejendommen hviler foruden Gælden til Husmandskreditforeningen med oprykkende Prioritet efter samme forud 300 Kr til 4½ % Rente p. a. til Enkefru Bunkeflad, hvorhos der samtidig hermed er thinglæst Skadesløsbrev til Nordfalsters Landbobank for 300 Kr med oprykkende Prioritet efter Husmandskreditforeningensgælden og 300 Kr skyldige til Kreditor efternærværende Obligation til højere Rente end 4% p. a.

Schultz (L. S.).