Skadesløsbrev

13 Februar 1900

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


11.

Stempel 50 Øre.

Udslettet 22 August 1905 nr. 6.

Skadesløsbrev.

I Anledning af at Gaardejerne P. Hansen i Virket, Partikulier J. P. Tvedemand i Falkerslev, Ejendomskommissionær R. P. H. Stæhr i Maglebrænde og Parcellist Lars Hansen i Skovby idag have underskrevet min Obligation stor 300 Kr. til Nordfalsters Landbobank i Stubbekjøbing som solidariske Selvskyldnerkautionister, saa giver jeg underskrevne Husmand Anders Rasmussen i Maglebrænde dem herved til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Anfordring af, hvad de enten i Forening eller enkeltvis i Anledning af nævnte deres Kautionsforpligtelse maatte komme til at udrede for mig, være sig af den ommeldte Kapital Tre Hundrede Kroner, Renter eller Omkostninger Prioritet med Oprykningsret næstefter Sparekassegæld (til Sprekassen for Aastrup Sogn og Omegn) stor til Rest 1.500 Kr. paa 2 Prioriteter i de mig ifølge Skøde, der tinglæses samtidigt hermed, tilhørende Ejendommene i Maglebrænde By og Sogn :
Matr. No 21c af Hartkorn 0 Sk. 0 Fdk. Alb; Glskat Kr. 0,16.
- - 22b - Do 0 - 1 - -; " " 0.90.
- - 23a - Do 1 - 0 - 0 -; " " 1.83.
med Bygninger, disses mur= og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes, Ejendommenes Besætning, Inventarium, Avl og Afgrøde paa Mark og i Hus, Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesummer saavelsom i al af Ejendommene m. v. gaaende Leje og anden interesse.
Det bemærkes, at der paa de samelede Matr. No

Tingdagen, den 13 Febr. 1900.

21 og 22 samt paa Matr. No 23 hviler aarlig Afgift (Græsningsafgift) til Gaardmændene i Maglebrænde 4 Kr. af hvert Matr. No, at Ejendommene henhøre under Stangerup Gods og ikke maa afhændes til Fremmede og Ubekendte og ejheller uden Godsadministrationens Samtykke, samt at en tidligere Ejer har manglet tinglæst Adkomst paa Matr. No 22.
I Tilfælde af Søgsmaal underkaster jeg mig den hurtige Retsforfølgning efter Frd. 25 Januar 1828 og vedtager uden Hensyn til Bopæl eller Opholdssted at møde for Stubbekjøbing Forligskommsiion og Byting efter Varsel som til indenherreds Mand forkyndt paa en af de pantsatte Ejendomme.
Til Bekræftelse underskriver jeg dette Skadesløsbrev, der udstedes og tinglæses paa min Bekostning, i 2 Vidners Overværelse.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing den 8 Februar 1900.
A. Rasmussen.

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering.
L. Ravnsgaard. Th. Schade.

Læst inden Stb. Herreds Ret den 13 Febr. 1900.

E. Oldenburg, kst.
(L. S.)