Skifteretsattest

16 December 1875

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.

1875 den 16 December blev paa Raadhuset i Stubbekjøbing afholdt en Skiftesamling i Boet efter
Morten Rasmussen Kjøl af Maglebrænde og Hustru Kirsten Pedersdatter.
Skifteforvalteren bemærkede at denne Samling har været bekjendtgjort i Berlingske Tidende, Stiftstidende og Stubbekjøbing Avis.
Af Arvingerne vare mødte:
Rasmus Mortensen
Skomager L. Mogensen
Hans Olsen
Christian Mortensen
og Karen Marie Mortensen
Derhos freml. Skomager L Mogensen tvende Fuldmagter at G. D. fra Arvingerne H. P. Mortensen og O. P. Lollike for ham til at møde og varetage disses Tarv
Fuldmagterne indl. ssal:
Skifteforvalteren freml. tvende Attester at Auktionsprotokollen, hvorefter Boets faste Ejendom (med samtlige Arvingers Approbation) ved 4de Auktion er solgt for 10900 Kr., og Løsøret for 2012 Kr 97 Ø, med Hensyn til Sidstnævnte bemærkes det at der efter Arvingernes Beslutning for den lange Kredit er udbetalt Inkassator efter Regning af 13 Januar d. A. (143 Kr 15 Øre, Forøvrig er Auktionsbeløbet indgaaet til Skifteretten under 9 Oktober d. A., ifølge inkassationsregnskab af denne Dag, som fremlagdes med 1819 Kr. 11 Ø. Den 4de Auktion over Boets faste Eiendom er ført Boet til Udgift ved 22 Kr. 39 Ø. Foruden det det tidligere udbetalte har Skifteforvalteren i under 14 Janv d. A. betalt Arvingen R. Mortensen Arveforskud af 50 Kr.
Skifteforvalteren gjorde da mødte bekjendt med, at de forfaldne Afdrag ere præsterede af Auktionskjøberen af den faste Ejendom, ligesom ogsaa Skifteretten paa Boets Vegne har modtaget de stiputerede Afdrag paa den ved Kjøbekontrakt til N. P. Jørgensen afhændede Ejendom.
Skifteforvalteren bemærkede endvidere at Pengeforholdet med Auktionskøberen af Boets faste Ejendom vil blive berigtiget i indeværende Termin derved at Kjøberen til Anders Hansen betaler direkte 4600 Kr. med Renter 115 Kr.
Der herefter ikke Andet til Hinder for Boets endelige Opgjørelse end den Omstændighed, at det ved den Kjøbekontrakt, ved hvilken Morten Rasmussen Kjøl under 24 Februar 1874 har solgt Ejendommen Matr. Nr 16a i Maglebrænde m.v. til N. P. Jørgensen er stipuleret, at Restkjøbesummen 6300 Kr. skal berigtiges i indeværende Termin ved Udstedelse af Obligation af Kjøberen, hvilken Obligation kun er opsigelig med 1/2 Aars Varsel.
I den Anl har Skifteretten under 11 November d. A. tilskrevet Prok Blæsberg saal: Herpaa har ikke været at erholde noget bestemt Svar, idet Blæsberg har erklæret at hans Mandanter muligvis kunde udrede hele Beløbet allerede i indeværende Termin, ialfald mente han at det nok kunde ske i Juni Termin 1876.

Følgende Regninger godkjendtes.
R. Pedersen Kr 4.66
Kjøbmand Bias 97.01
Skomager Mogensen 36.66
Ole Petersen 15.53
H. P. Mortensen 32.00
P. Pedersen 7.47
H. P. Mortensen 159.80
Melhandler Clausen 50.04
Kjøbmand Halling 119.53
Johan Nielsen 21.37
Chr. Jørgensen 52.58
Dyrlæge Tofte 7.25
H. P. H. Thrane 2.91

hvilke Regninger, forsaavidt det ikke allerede er sket, ville være at udbetale af Boets Beholdning.
Skifteforvalteren gjorde derfor de Mødende bekjende med, at han til Landmandsbanken i Nykjøbing har betalt en af Kirsten Pedersen under 4 Juni s. A. udstedt Obligation stor 900 Kr. med Renter 7% for at Aar 63.00 hvilken Obligation han frem i krediteret Stand. Der udbetaltes af Boet Chr Mortensen 1 Kr 26 Ø i henhold til Regning af 22 April d. A.
Skifteforvalteren bem. at Boets Beholdning for Øjeblikket andrager 7676 Kr. hvoraf er indsat til Forrentning i Stubbekjøbing Sparekasse 5300 Kr., Naar den anmeldte Gjæld er klareret, vil det mulige kontante Overskud ligeledes blive indsat til forrentning, saafremt det ikke lykkes at faa Boet opgjort i indeværende Aar.
Det Passerede oplæst og underskrevet.
Boet udsat.
Hastrup fm

R. Mortensen
H P Mortensen.
O P Lollike
L. Mogensen
Hans Olsen
Chr Mortensen
Johan Mortensen
Karen Marie Mortensen

Vidner
Østergaard
Magnus Huus