Skøde

11 Januar 1859

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Første Klasse
No 20 FrIV 1858 14 rdl

Skjøde

Jeg underskrevne Morten Olsen Skrikke af Alkestrup tilstaaer herved at have solgt og afhændet ligesom jeg herved fra mig og Arvinger ifølge Kjøbecontract af 9 Marts d a skjøder og overdrager til Peder Christian Hansen den af ham nu beliggende Parcel Matr No 1B af Alkestrup By i Maglebrænde Sogn, hvilken Parcel ifølge Udstykningsapprobation af 10 August d. a er ansat til Hartkorn 7 Skpr 1 Fkr 1 Alb. af Glskat 6 r 91 s, tilligemed Parcellens Andeel i Maglebrænde Sogns Konge og Kirketiende for Kjøbesum
# 2100 rdl
skriver To Tusinde og Et Hundrede Rigsdaler og imod at Kjøberen og efterfølgende Eiere tilsvarer der Classenske Fideicommis er Parcellen med første Prioritet paahvilende uopsigelige aarlig Afgift 2 Td 6 Skpr By som betales med Penge efter Capitaltaxten saa snart denne er sat, samt deeltage i Udredelsen af den hele Maglebrænde Sogns Kongetiende paahæftede aarlige Refusion til Nykjøbing Cathedralskole af 10 Td ug 11 Td Byg og 3 Td Havre og i den paa Sognets Kongetiende hæftende Kongelige Capital 650 rd samt paa Kirketiende halvkjøbesum 550 rd forsaavidt denne ikke er betalt. Actieretten for den indfriede Deel af Bankhæftelsen er Kjøberen uvedkommende. Veien til Parcellen bliver den ved Udstykningen til Alkestrup Byes Grasparter udlagte Vei.
Og da Peder Christian Hansen nu har fyldestgjort mig for den betingede Kjøbesum, saa skal forbemeldte Parcel Matr No 1B i Alkestrup efter den passende Udstykning og vedhæftede Kort, samt med Konge og Kirketiende fra nu af tilhører bemeldte Peder Christian Hansen hans Arvinger eller andre senere lovlige Erhververe som deres fuldkomne Eiendom med de foranbeskrevne Byrder og forøvrigt med samme Rettigheder og Forpligtelser med hvilke Eiendommen har tilhørt mig.
Dette saavelsom ethvert senere Adkomstdocument forevises forinden

den 11 Januar 1859

Tinglæsningen for det Classenske Fideicommissets Befuldmægtigede paa Corselitze.

Til Bekræftelse underskrives i 2´ Vitterlighedsvidners Overværelse.

Alkestrup den 23 December 1859.

Til Vitterlighed

Christian Hermansen Jørgen Olsen
af Stangerup af Gundsløv

Morten Olsen Skrikke

Forøvrigt paa Corselitze Godscontoir den 5 Januar 1859.
Laugman

Nærværende Skjøde paategnes herved til Tinglæsning.

Lolland Falsters Stiftamt, den 5 Januar 1859.

Paa Stiftamtmandens Vegne
JHL Olivarius fn