Skøde

20 September 1859

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


1ste Klasse
No 15 FrIV 1859 9 Rd 32 s

Skjøde

Underskrevne Rasmus Pedersen sælger og overdrager herved til Bødker Hemming Jensen den mig tilhørende i Maglebrænde By og Sogn beliggende Eiendom, der under MNr 28 og 24B. staaer for Hartkorn rest 1 Skp 1 fk og 2 Skp 3 fk ¾ alb med med paastaaende Bygninger

den 20 September 1859

samt Kirketiender af 8 Huusmænd i Maglebrænde, og forøvrigt med de samme Rettigheder, Forpligtelser, hvormed jeg hidtil har mit samme navnlig paahviler Eiendommen Aftægt til Peder Rasmussen Smed og Hustrue Karen Pedersdatter bestaaende af: aarlig 3 Td Rug 2 Td Byg, 1 fedt Sviin paa 5 Lis med Fedtet og foruden Hoved og Been, 1 Favn godt tørt Bøgefavnebrænde og 3 gode Læs Tørv paa lange Vogne, 1 P Smør ugentlig og 1 Kande Sød og 1 Kande suur Mælk ugentlig, den aarlige Undertægt leveres hver Søndag Morgen, og Smørret hvert Qvartal.
Naar en af Aftægtstagerne afgaaer ved Døden bortfalder af Præstationerne 1 Td Rug ½ Td Byg, ligesom det hele bortfalder naar de begge ere døde.
Kjøbesummen 1000 Rd er Et Tusind Rigsdaler er berigtiget, hvorfor den nævnte Eiendom skal tilhøre Hemming Jensen fri for hver Mands Tid og Paatale. den stipulerede Aftægt anslaaes til 80 r aarlig som 5 Gange legal bliver ... 400 r
Kjøbesummen er .................................................. 1000 r
Ialt ......................................................................... 1400 R
hvorefter det stemplede Papir er beregnet, Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.
p. t. Stubbekjøbing d 17 Septbr: 1859.

Til Vitterlighed
Christensen Gjern

Rasmus Pedersen

Attest om Køebecontract paa B kl 72-10 vedlagt

At den ved foranstaaende Skjøde gjorte forandring i den os betingede Aftægt er Pant med vor Vidende og Midler bekræfte vi herved med vor Underskrift.

Maglebrænde d 17 september 1859.
Peder Rasmussen Karen Pedersdatter

Det bemærkes : a Paa Parcellen N 4b hæfter i forbindelse med N 4e en aarlig Afgift til Sognepræsten i Stubbekjøbing af 2 Td Byg, der for N 4b er beregnet til 1 Td Byg aarlig. b Paa Huset N 28, hviler en aarlig Afgift af 2 r til Gaardmanden 6c.
Det jan ved Pantevæsenet ikke udfindes hvilke Husmandslodder der skal hvise den afhændede Kirketiende og er den tidligere Eiers Adkomst given bemærkning at der paa disse ikke haves Thinglæst Adkomst, endnu ikke Thinglyst.
I Aars Mortensdag stedse forud og alt taverne med gode og sunde Varer og Mælken leveres hver Søndag Morgen v. f. v som ovenfor.