Skøde

17 April 1860

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Thingdagen den 17 April 1860.

No 3 FrIV 1860 1' Klasse
Skjøde

Underskrevne Hans Jørgensen sælger, skjøder og aldeles afhænder herved for mig og mine Arvinger til Hans Peter Hansen den mig efter Skjøde thinglæst d 9 Novbr: 1854 tilhørende Græsningslod, som af Kjøberen er bebygget, og nu ifølge Indenrigsministeriets udstykningsapprobation af 31' Marts d. a under Mtr 21a i Maglebrænde er anført for Hartkorn 2 fk ¾ alb Gl Skat 47 Skilling. Paa Eiendommen hæfter aarlig Afgift til Gaardmændene i Maglebrænde.
Da den akorderede Kjøbesum 150, Er Hundrede og Halvtresindstyve Rigsdaler Rigsmønt contant er berigtiget skal benævnte Mtr 21a herefter tilhøre Kjøberen Hans Peter Hansen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg selv har eiet samme.
Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Over-

den 17 April 1860.

værelse.

Maglebrænde p t Stubbekjøbing d 6' April 1860.

Til Vitterlighed

Gjern Hans Andersen Skrædder

Hans Jørgensen

Foranstaaende Skjøde paategnes herved til Thinglæsning Lollands- Falsters Stiftamt d 14 April 1860.
CHolden

Kort, Udstykningstilladelse og Attest om Kjøbecontract vedhæftet.
Det bemærkes at Græsningsafgiften er 2 rd aarlig paa Mtr 21 og at Eiendommene ere underlagte Indskrænkninger med hensyn til Afhændelse til Ubekjendte.
Paa Eiendommen i forbindelse med N 21b hæfter Gjæld 150 Rdl.

___________________________________


Den almindelige Brandforsikkring for Landbygninger i Danmark forsikkres efter foregaaende Vurdering af Sognetaxationsmænd d 26 Octbr 1859. herved mof Ildsfare og Lynild, saavelsom imod Beskadigelse ved nedrivning eller anden foranstaltning fast slukke opkommende Ild Eiendomshuset Mtr 21 i Maglebrænde By og Sogn, Falsters Nørre Herred, Maribo Amt tilohørende Hans Peder Hansen for ialt 210 Rdl. Bemeldte Huus bestaaer af : Een Bygning med Gavlene i Øst og Vest, opført af Muur og Bindingsværk med Straatag, indrettet til Beboelse og Brændehuus.
Af fremmede Bygninger ligger nærmeste fors: No 67. Lars Larsen Huus i en afstand af 180 Alen. Det ovennævnte Sted maa, saalænge det er indtegnet under denne brandforsikkring, ikke forsikkres i nogensomhelst anden forsikkringsanstalt, under Straf efter Loven og, i Tilfælde af Ildebrand, Fortabelse af Erstatning. Ombygges Stedet, enten aldeles eller for en deel, lader denne Forsikkring forsaavidt sin betydning indtil en ny Vurdering har fundet Sted. Mangel af en saadan og Vurdering medfører, i tilfælde af Ildebrand, Tab af Erstatning for den ombyggede Deel.
Saalænge denne forsikkring vedvarer og de ovennævnte Afstande for fremmede Bygninger saavelsom disses udvortes beskaffenhed bliver uforandret, svarer i reduceret Contingent halvaarlig 2 Kl 2 Refus 210 Rd og 6 s = 12 s, som betales paa vedkommende Amtstue første Gang den 1' April næstkommende tilligemed et Tillæg af 12 sk for indeværende Halvaar.
Overensstemmelse med Lov af 4' Marts 1857 og 15 underskrives denne Police paa Brandforsikkringens Vegne af undertegnede Branddirectør.
Falsters Branddirectorat d 30 October 1859
Blangstrup

Omstaaende Assuranceattest bedes læst som Adkomstbeviis for mig paa det Huus jeg har opført paa Parcellen Mtr 21a, Maglebrænde, Med Haufve til, at det i Attesten er anført at Huset er opført paa Mtr 21.
Bemærkes det, at nævnte Jordstykke nu ifølge Indenrigsministeriets Skrivelse af 27 Marts d A. paa Grund af Udstykning bliver at benævne Mtr 21a

Maglebrænde d 12 April 1860.
Hans Peter Hansen
ved Gjern