Skøde

5 Juni 1860

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Første Klasse.
No 4. - 2 rdl
1860.

Skjøde!

Jeg underskrevne Jens Pedersen Leire, Selveierhuusmand i Maglebrænde sælger herved til min Svigersøn

Læst den 5 Juni 1860.


Ole Christoffersen af Ourupgaard, det mig tilhørende Huus i Maglebrænde paa 7 Fag med tilhørende Grund og Haugeplads beliggende paa den østre Side af Gaden og omgivet af denne, Lars Leires Gaardslod og Peder Smeds Gaardsplads, for Kjøbesum 300 rd er tre Hundrede Rigsdaler og imod at han først tiltræder og overtager Eiendommen naar jeg og min Kone ere døde.
Da jeg ikke har tinglæst Adkomst paa ovennævnte Eiendom, gjør jeg Kjøberen bekjendt med, at min Ret til samme er begrundet i, at min Svigerfader Hans Jacobsen Leire i Maglebrænde for over 40 Aar siden gav mig dette Stykke Jord circa 2 Skp Land, som udgjorde en Deel af hans Gaardslod, i Medgivt med min Kone, hans Steddatter, og at jeg derefter selv paa samme opførte sine 7 Fag Huus, som jeg siden den Tid uafbrudt har beboet og benyttet som min Eiendom.
Kjøberen har berettiget Kjøbesummen og dette Skjøde skal derfor altid godtgjøre at han er eneste og retmæssige Eier af ovennævnte Eiendom med de samme Rettigheder og Forpligtelser hvormed jeg har eier og besiddet samme.
Dette til Bekræftelse med min Underskrivt.

Maglebrænde d: 1 April 1860.

Til Vitterlighed

Mads Simonsen Hans Pedersen

Jens Pedersen Leire
m: f: P.

Læst inden Stubbekjøbings Herreds Ret den 5 Juni 1860.

Protocolleret Folio

Det bemærkes, at der ikke i Panteregistret findes nogen Eiendom, der svarer til den Solgte. Denne har formentligen i sin Tid hørt til Mtr. No 10 paa hvis Conto Skjødet er noteret. Matr. No 10 er behæftet med Pantegjæld.
V. Oxenbøll

Gbhr. §64-76-73 = Grd 0 rd 0 mk 15 sk. - 20% - 0-3-1 sk = Copi 0 rd 0 mk 15 sk. ½ pCt - 1 rd 3 mk = 5 rd 2 mk 11 sk.