Skøde

29 Januar 1889

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


5.

Stempel Kr 6,65.

Skjøde.

Underskrevne Inspektion for Stangerup Hospital sælger, skjøde og afhænder herved til Maglebrænde Commune "Stangerup Hospital" med Bygninger, Grund og Tilliggende af Hartkorn under Matr Nr 10 af Stangerup By, Maglebrænde Sogn 0 Tdr 0 Skp 2 Fdk 0 Alb uden Gammelskat. Afhændelsen skeer i Henhold til Kongelig Resolution af 29¨ December 1888. En Gjenpart af Stiftsøvrighedens Skrivelse af 3die dennes, hvori Resolutionerne meddeles, er vedhæftet.
I Handelen medfølger Bygningernes mur- og nagelfaste Appertinentier, derunder Kakkelovne, ligesom Huset iøvrigt sælges som det staar og forefindes.
Kjøbesummen der udgjør 1000 Kr, skriver Et Tusinde Kroner, er betalt kontant, hvorfor Sælgerens Underskrift er Kvittering, og Matr Nr 10 i Stangerup Hospital med Bygninger og Tilliggende skal derfor herefter tilhørende Maglebrænde Kommune.
Skatter og Afgifter af Ejendommen svarer Kjøberen fra 1¨ Januar 1889 at regne. Omkostningerne ved nærværende Handel bæres af Kjøberen, dog bekoste Kjøber og Sælger hver med Halvdelen Hospitalets Fundats thinglæst som Adkomst for Sælgeren.
Vi underskrevne Gaardejer Jens Nielsen Thrane, Formand for Maglebrænde Sogneraad og Gaardejer Jens Nielsen Thrane, Medlem af Sogneraadet, begge af Stangerup, indgaa herved paa Sogneraadets Vegne som Kjøbere paa

Thingdagen den 29¨ Januar 1889.

foranstaaende Betingelser.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter.

Skrevet i Stubbekjøbing den 18de Januar 1889.
J. N. Thrane. Peder Rasmussen.

Paa Inspektionens Vegne
E. Bondesen, Formand.

Til Vitterlighed
Østergaard. H. Munk.

Læst inden Stb. Herreds Ret d: 29¨ Januar 1889 og tilligemed vedhæftede Gjenpart prot.

Wineken (L. S.)

Gjenpart.

Justitsministeriet har under 31¨ sm. tilskrevet Stiftsøvrigheden saaledes :
"Paa Justitsministeriets derom nedlagte allernaadigste Forestilling har det behaget Hans Majestæt Kongen under 23¨ dm. allernaadigst at bifalde :
at det i Henhold til den under 7¨ Maj 1783 allerhøjst konfirmerede Fundats af 18¨ Januar s. A. oprettede Stangerup Hospital nedlægges fra 1¨ Januar 1889 at regne.
at Hospitalets Bygning med Bygning Grund bortsælges for en kontant Kjøbesum af 1000 Kr.
at de Hospitalet ifølge Fundatsens §§ 6, 8, 9 og 10 tilkommende Naturalpræstationer afløses med en af Yderne erlagt kontant Sum af 3400 Kr, og
at der af de saaledes indkommende Beløb i Forbindelse med Hospitalets øvrige Formue oprettes et Legat paa 8 Livsvarige Portioner, der første Gang tildeles Hospitalets Opsynsmand, dennes Hustru og Hospitalets nuværende 6 Lemmer og derefter saadanne Personer, der vilde have været berettigede til Optagelse i Hospitalet, alt efter de nærmere Poster, som fastsættes i en for Legatet gjennem Justitsministeriet ad man datum udfærdiget Fundats.
Ved at meddele Hr. Kammerherren og Deres Højærværdighed Foranstaaende til behagelig Efterretning og videre Foranstaltning skulde man
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Hvilket tjenstligst meddeles Inspektionen til Efterretnignog videre behagelig Foranstaltning.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Stiftsøvrigheden for Lolland og Falster d: 3¨ Janr 1889.
Bardenfleth. V. Styhr.
Til Inspektionen for Stangerup Hospital.

Gjenpartens Rigtighed bekræftes.

Stubbekjøbing By og Herred den 21¨ Januar 1889.

Wineken