Skøde

7 Januar 1890

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


7.

20/9 1904 nr. 4 afl. Aft. til H. R. Stæhr.

Læst Paategninger paa Skjøde fra H. R. Stæhr til R. P. H. Stæhr paa Matr Nr 8a m. m. Maglebrænde, læst 18/7 71, prot Nr 7/p. 1404, saalydende :
Jeg frafalder herved det mig og Hustru - sidstnævnte er afgaaet ved Døden - til Sikkerhed for den os, ifølge foranstaaende Skjøde tilkommende Aftægt, stillede Pant og Aftægten kan derfor aflæses og udslettes af Pantebogen som Hæftelse paa Matr Nr 8a og 37b i Maglebrænde m. m. Jeg samtykker i Ejendommens Salg.

Maglebrænde den 19de December 1889.
Henrik Stæhr
m. f. P.

At Aftægtsmand Henrik Stæhr af Maglebrænde i Dag ved sin i Overværelse af undertegnede Notarius publicus for Stubbekjøbing Herred med tiltagne Vidner, Overretssagfører L. Ravnsgaard af Stubbekjøbing og Gaardejer Chr R. Hermansen af Stangerup med paaholdende Pen har underskrevet foranstaaende Paategning, efterat samme tydeligen var oplæst for ham og af ham ratihaberet, attesteres herved.

Til Bekræftelse under Haand og Segl.

p. t. Maglebrænde den 19de December 1889.
P. Th. Madsen
cst. Not. publ. (L. S.)

Gb. Kr 4,55.

Vidner
L. Ravnsgaard. C. R. Hermansen.

Til Sikkerhed for den min Fader Aftægtsmand Henrik Rasmussen Stæhr af Maglebrænde ifølge vedhæftede Skjøde, dateret 3¨ December, 1870 og læst 18/7 71, tilkommende Aftægt capitaliseret til 3560 Kr. - Tre Tusinde Fem Hundrede Sexti Kroner - 1) giver jeg min Fader, herved 1ste Prioritets Panteret i den mig ifølge samme Skjøde tilhørende Ejendom Parcellen Matr Nr 15b i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk 2½ Alb, Glskat 84 Øre samt Konge- og Kirketiende, Byg-

Thingdagen den 7¨ Januar 1890.

ningernes mur- og nagelfaste Tilnehør, hvorunder Kakkelovne og Comfurindretninger, skulle henregnes, Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum samt al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse, og 2) forpligter jeg mig derhos til uopholdelig at indskyde i Sparekassen for Stubbekjøbing Aastrup Sogn og Omegn den Sum 2000 Kr, er To Tusinde Kroner, paa Sparekassebog og giver min Fader nævnte Sparekassebog i Haandpant. Saafremt jeg misligholder Aftægtscontrakten, skal det staae min Fader frit for at benytte den paa Sparekassebogen indskudte Capital med Renter til Indkjøb af en Livrente i Livsforikrings- og Forsørgelsesanstalten af 1871 stor indtil 400 Kr - Fire Hundrede Kroner - om Aaret. Som Følge heraf indskydes Capitalen i Sparekassen vel paa mit Navn, men med Tilladelse for min Fader til at hæve Beløbet med Renter i det ovennævnte Øjemed.
Angaaende de Maglebrænde Sogns Konge- og Kirketiende paahvilende Hæftelser saavelsom Hæftelserne paa Stangerup Gods, hvorunder Matr Nr 15b i Maglebrænde hører, henvises til foranstaaende Skjøde, hvorhos bemærkes, at der paahviler Matr Nr 15b Præstetiende.
I Tilfælde af Søgsmaal underkaster jeg mig den hurtige Retsforfølgning efter Frd. af 25 Januar 1828.

p. t. Stubbekjøbing den 31te December 1889.
R. P. H. Stæhr

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
L. Ravnsgaard. J. P. Jensen.

Læst foranstaaende Paategninger inden Stb. Herreds Ret d: 7¨ Januar 1890.

P. Th. Madsen
cst (L. S.)