Købekontrakt / Skøde

14 Januar 1890

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


6.

Stempel 8 Kr.

Skjøde.

Jeg underskrevne Tømrer Carl Christian Torkildsen af Maglebrænde sælger herved til Aftægtsmand Jens Rasmussen, af sammesteds den min Hustru Karen Nielsen ifølge Skjøde, læst thinglæst 12¨ Januar 1886, og mig ifølge Adkomst, der thinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr. Nr 9h af Maglebrænde By og Sogn med derpaa opførte Bygninger, disses Grund og Tilliggende af hartkorn 1 Alb, Glskat 22 Øre tilligemed denne Ejendomes Kirketiende. Kjøberen er bekjendt med, at der er forbeholdt Vej af 3 Alens Bredde over den solgte Ejednom til Matr Nr 9i ibd, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende bemærkes, at paa hver hel Gaard under Godset hæfter Capital Kr 83,62, for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede til Penge, at der paa Sognets Kirketiende hviler kgl. Capital 1100 Kr, der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, og at Ejendommens Præstetiende svares med 0¼ Fdk Byg aarlig.
Jeg forpligter mig til paa Anfordring at levere og opsætte et Comfur i Huset, Mage til det, jeg har i den af mig beboede, Ejendom, at indmure en Kjedel, som Kjøberen selv leverer, at fuge Huset at forsyne Dørene med Laase og at male Døre, Vinduer og Stolper een

Thingdagen den 14¨ Januar 1890.

Gang samt iøvrigt gjøre Huset færdigt til Beboelse efter Aftale.
Skatter og Afgifter af Ejendommen svarer Kjøberen fra 1ste Januar 1890 at regne.
Omkostningerne ved nærværende Handel betales af Kjøberen; dog bekoster jeg selv min Adkomst berigtiget, ligesom jeg betaler for Udslettelse af de paa Ejendommen hvilende Prioriteter.
Da Kjøbesummen, der udgjøre 1200 Kr, skriver Et Tusinde (Kroner) To Hundrede (-), er betalt, hvorfor min Underskrift er Qvittering, saa skjøder og afhænder jeg underskrevne C. C. Torkildsen herved til Jens Rasmussen Ejendommen Matr. Nr 9h af Maglebrænde By og Sogn, der med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1 Alb, Gammelskat 22 Øre samt Kirketiende herefter skal tilhøre ham med de samme Rettigheder, Byrder og Rettigheder, hvromed jeg har ejer den ifølge formeldte min Adkomst.
# # #

Jeg underskreve Jens Rasmussen indgaar som Kjøber paa foranstaaende Betingelser, hvilke jeg forpligter mig til skadesløst at opfylde.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overvbærelse.

Skrevet i Stubbekjøbing den 28de December 1889.
C. Chr. Torkildsen. J. Rasmussen

Til Vitterlighed
J. Munk. H. Munk.

Læst inden Stb. Herreds Ret den 14´ Januar 1890.

P. Th. Madsen, cst (l. S.)