Skøde

9 Maj 1893

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


7.

Stempel 40 Øre.

Skøde.

Vi underskrevne By= og Herredsfuldmægtig H. Munk af Stubbekjøbing og Hanne Pedersdatter, Aftægtsmand Lars Johnsen Lejres i uskiftet Bo hensiddende Enke af Maglebrænde sælge, skøde og afhænde herved til Parcellist John Peter Larsen sammesteds den os i Forening tilhørende Kongetiende af Køberens Ejendom Matr. Nr. 9d af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1 Tdr. 3 Skp. 0 Fdk. 0 Alb., Gammelskat Kr. 6,35. Køberen er bekendt med, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler aarlig Refusion til Nykjøbing Latinskole stor 10 Tdr. Rug, 11 Tdr. Byg og 3 Tdr. Havre samt kgl. Kapital eller halv Købesum 1300 Kr.
Købesummen udgør 40 Kr., der er betalt, og Kongetienden af Matr. Nr. 9d i Maglebrænde skal derfor herefter tilhøre John Peter Larsen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed den har tilhørt os.
For det stemplede Papirs Skyld bemærkes, at Andelen i Refusionen, beregnet for 25 Aar, og i den kgl. Kapital ansættes til .................................................................................. 20 Kr.
Dertil den kontante Købesum ............................................................................... 40 -
- ____________
- Summa Kjøbesum 60 Kr.

Tingdagen den 9 Maj 1893.

skriver Tresindstyve Kroner.

Til Bekræftelse med vore Underskrift i Vidners Overværelse

Skrevet i Maglebrænde den 30 April 1893.
H. Munk. Hanne Pedersdatter
- m. f. P.

Til Vitterlighed ogsaa efter D. L. 5-1-7 : for Hanne Pedersdatters Vedkommende :
J. F. Damm. J. R. Lejre.

Læst inden Stb. Herreds Ret den 9 Maj 1893.

P. M. Anker (L. S.).