Købekontrakt / Skøde

16 Oktober 1900

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


18.

Stempel 2 Kr 10 Øre.

Købekontrakt.

Jeg underskrevne Husejer Rasmus Pedersen af Maglebrænde sælger herved til Tømrer Carl Peter Henriksen af Alstrup en parcel stor 2000 Kvadratalen af den mig ifølge Skøde, thinglæst 8 November 1864 tilhørende Ejendom, Matr: N: 4c af Maglebrænde By og Sogn, med samlet Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk 2½ Alb, Gammelskat Kr 1,06. Parcellen afsættes med en Facade mod til Fjendstrupvejen af 30 á 35 Alen, den sydlige Alen paa Hans Chr. Jørgensens, og mod Øst grænser Parcellen til ovennævnte Hans Christian Jørgensens Hus og Have. Køberen er bekendt med, at der paahviler Ejendommen Matr: N: 4c med Hartkorn 1 Fdk. 2½ Alb en aarlig Afgift til Sognepræsten i Stubbekjøbing stor 1 Skp 0 Fdk 1 37/119 Alb Byg, der erlægges hvert Aars Mortensdag og hvorfor haves 1´ Prioritets Panteret i Ejendommen med Bygninger og Sæd; af denne Afgift overtager Køberen en forholdsmæssig Del efter sit Hartkorn. Det bemærkes derhos, at Afgiften af det oprindelig samlede Matr: N: 4c og 4g og 4q, hvilke Deklarationer, der ere thinglæste som Servituter

Tingdagen den 16´ Oktober 1900.

paa M N: 4c, dog ikke vedkomme den ved nærværende Kontrakt solgte Parcel. endelig bemærkes, at der hviler Konge- Kirke og Præstetiende paa Ejendommen.
Betingelserne for Handelen ere følgende :
1, Køberen modtager Parcellen strax, og den staar fra Dato for hans Regning og Risiko i enhver Henseende.
2, Købesummen udgør 300 Kr, hvilke Tre Hundrede Kroner ere betalte, hvorfor min Underskrift er Kvittering. For det stemplede Papirs Skyld beregnes den ovenfor omtalte Afgift til Sognepræsten for 25 Aar til 20 Kr og Summa Købesum bliver saaledes 320 Kr.
3, Skatter og Afgifter der forfalde fra Dato, betales af Køberen
4, Omkostningerne ved nærværende Handel, derunder Udgifterne ved Udstykningen bæres af Køberen, dog bekoster jeg Parcellen frigjort for min Prioritetsgæld.
5, Der forbeholdes mig og efterfølgende Ejere af den tilbageblivende Del af Ejendommen M N: 4c eventuelt derfra udstykkede Parceller, Vejret af 2 Alens Bredde over den solgte Parcel langs dennes østlige Skel, fra Fjendstrupvejen indtil Parcellens sydlige Grænse. Den af mig ved Kontrakt af D. D. til John Peter Hansen Johnsen solgte Parcel har ikke Adgang til denne Vej. Derimod har Carl Peter Henriksen og Efterkommende Ejere af den ved nærværende Kontrakt solgte Parcel eventuelt derfra udstykkede Parceller Agang til Benyttelse af Vejen i Forening med mig og efterkommen og efterkommende Ejere af min tilbageblivende Del af Ejendommen Med Hensyn til denne Vejret bliver Skøder paa den ved nærværende Kontrakt solgte Ejendom at thinglæse som Servitut paa denne Ejendom.
6, Saasnart Udstykningen er approberet er jeg pligtig til at udstede og Køberen pligtig til at modtage Skøde frit for hindrende Retsanmærkninger.
7, I Søgsmaalstilfælde ere vi begge underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Frd 25 Januar 1828.

-----#-----

Jeg underskrevne Tømrer Carl Peter Henriksen af Alstrup indgaar som Køber paa foranstaaende Betingelser, hvilke jeg forpligter mig til skadesløst af opfylde.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse

Skrevet i Stubbekjøbing den 21´ Oktober 1899.
Som Sælger : Som Køber
R. Pedersen. C. P. Henriksen

Tingdagen den 16´ Oktober 1900.

Til Vitterlighed : E Munk.. H. Munk.

Skøde.

Overenstemmende med foranstaaende Kontrakt skøder og afhænder jeg underskrevne Husejer Rasmus Pedersen af Maglebrænde herved til Tømrer Carl Peter Henriksen nu ligeledes af Maglebrænde den i Kontrakten ommeldte Ejendom, der nu ifølge Landbrugsministeriets Udstykningapprobation af 14 ds, under Matr N: 4v af Maglebrænde By og Sogn er skyldsat for Hartkorn 1¾ Alb, Gammelskat 32 Øre.
Ifølge Udstyknings Tilladelsen paahviler der Parcellen i aarligt Vederlag for Præstetiende 0¾ Fdk Byg og for Kirketiende ligeledes 0¾ Fdk Byg.
Da Købesummen ............................................................................................................ 300 Kr
Da er betalt, og da Køberen har forpligtet sig til fremtidig at tilsvare den paa Parcellen faldende Andel i Afgiften til Præsteembedet, hvilken Afgift for 25 Aar er beregnet til ..................................................................................................................... 20 -
___ __
tilsammen = 320 Kr
skal Matr N: 4v af Maglebrænde herefter tilhøre Carl Peter Henriksen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jag har ejet denne Ejendom ifølge Skøde, thinglæst 8´ Novbr 1864, og med de Hæftelser samt paa de Betingelser, der ere specificerede i Kontrakten hvortil henvises.
Medunderskrevne Tømrer Carl Peter Henriksen modtager Skødet paa foranstaaende Vilkaar, og begærer det derhos tillige thinglæst som servitutstiftende i Henhold til Kontaktens Post 5.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbing den 26´ Juli 1900.
Som Sælger Som Kjøber
R. Pedersen. K. P. Henriksen

Til Vitterlighed : E Munk.. H. Munk.

Af fornævnte Parcel Matr N: 4v af Maglebrænde By og Sogn ifølge Landbrugsministeriets Udstykningsapprobation af 14 ds er skyldsat for Hartkorn : 1¾, Gammelskat 32 Øre, attesteres.

Lolland-Falsters Stiftamt den 27 Juli 1900.
Fabritius Tengnagel.

Læst inden Stb. Herreds Ret den 16 Oktobr 1900, dels som Skøde dels som servitutstiftende og prot: kort og Skatteattest forevist.

Schultz, (L. S: