Købekontrakt / Skøde

16 April 1901

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


9.

Stempel 8 Kr.

Købekontrakt.

Undertegned Skifteforvalter i Boet efter den under 10´ Marts 1900 afdøde Husejer Jens Rasmussen af Maglebrænde sælger herved til Arbejdsmand Carl Vilhelm Frederiksen af Truelstrup den det nævnte Bo ifølge Skøde til Jens Rasmussen, læst 14´ Januar 1890, tilhørende Ejendom Matr N: 9h af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1 Alb, Gammelskat 22 Øre. I Handelen medfølger Ejendommens Kirketiende samt Bygningernes mur og nagelfaste Appertinentier derunder 1 Kakkelovn, 1 Komfur, 1 indmuret Kedel, 1 Vask og 1 Køkkenbord. Af de Ejendommen paahvilende Byrder og Hæftelser som Køberen overtager og tilsvarer, fremhæves, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods,

Thingdagen den 16 April 1901.

i hvilken Henseende bemærkes, at der paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr 83,62 med solidarisk Ansvar for udstykkede Parceller ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede til Penge, at der paa Maglebrænde Sogns Kirketiende hviler Gæld 1100 Kr, der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, at Ejendommens Præstetiende svares med 0¼ Fdk Byg aarlig, at der paahviler Ejendommen Vejservitut til Fordel for Matr N: 9i sammesteds, og at der paa Ejendommen er thinglæst Servitut om Flytning af Hegnet mellem M N: 9a og 9h i Maglebrænde.
Betingelserne for Handelen ere følgende :
1, Køberen modtager Ejendommen strax, og den staar fra Dato for hans Regning og Risiko i enhver Henseende, hvorfor han i Tilfælde af Ildsvaade skal være berettiget til at oppebære Assuranceerstatningen for Bygningerne mod at sørge for Erstatningens lovlige Anvendelse. Køberen modtager Ejendommen med Bygninger i den Stand, hvori det Solgte for Tiden forefindes.
2, Købesummen udgør 1200 Kr, der berigtiges ved at Køberen
a, overtager eller indfrier, som han derom kan komme tilrette med Krditor i Juni Termin d A., den paa Ejendommen hvilende Pantegæld til Falsters Landbostands Sparekasse oprindelig stor 600 Kr, nu nedbragt, uden at dette dog kan ses af Pantebøgerne til .............................................................. Kr 550 -
med Renter heraf 4% p A. fra 11te December 1900 at regne.
b, i Juni Termin d A. betales kontant .................................................................. " 650 -
Sex Hundrede Halvtredsindstyve Kroner uden Renter til Forfaldstid men med Renter 5% p A. fra Forfaldsdagen til Betaling sker. __ ____ __
udgør fornævnte 1200 Kr
skriver Et Tusinde To Hundrede Kroner.
3, Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af de i Juni Termin d A forfaldende 650 Kr indestaa medunderskrevne Husejere Hans Peter Petersen og Hans Peter Jørgensen begge af Lillebrænde som Kautionister og Selvskyldnere en for begge og begge for en.
4, Skatte og Afgifter, der forfalde fra og med den 1´ Januar 1901 betales af Køberen
5, Omkostningerne ved nærværende Handel derunder Udslettelse af Sparekassens Obligation bæres af Køberen

Thingdagen den 16 April 1901.

6, Samtidig med Købesummens Berigtigelse overensstemmende med Post 2 er Køberen berettiget og forpligtet til at modtage Skøde frit for hindrende Retsanmærkning.
7, I Søgsmaalstilfælde ere saavel Køber som Kautionister underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Frdng 25 Januar 1828.
Jeg underskrevne Arbejdsmand Carl Vilhelm Frederiksen af Truelstrup indgaar som Køber paa foranstaaende Betingelser, hvilke jeg forpligter mig til skadesløst at opfylde.
Til Bekræftelse med Underskrifter

Skrevet i Stubbekjøbing den 15 Januar 1901.
Karl Vilhelm Frederiksen

Som Kautionister og Selvskyldnere i Henhold til Kontraktens Post 3
H. P. Jørgensen H. P. Petersen

Til Vitterlighed om Køberens og Cautionisternes Underskrifter
Johs. Rasmussen H Munk

Stubbekjøbing Herreds Skifteret den 15 Januar 1901.
Schultz.

Skøde.

Undertegnede Skifteret skøder og afhænder herved i Medfør af foranstaaende Kontrakt til Arbejdsmand Carl Vilhelm Frederiksen nu af Maglebrænde, den i foranstaaende Kontrakt ommeldte Ejendom Matr No 9h af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1 Alb, Gammelskat 22 Øre samt Kirketiende. Da Købesummen er berigtiget ved at Køberen :
1. har betalt til Skifteretten ......................................................................................... 650 Kr
2. har overtaget den i Ejendommen indestaaende Pantegæld til Falsters Landbostands Sparekasse stor til Rest ................................................................... 550 -
____ __
tilsammen ..... 1200 Kr
skal Matr N: 9h i Maglebrænde med Bygninger og Kirketiende herefter tilhøre Carl Vilhelm Frederiksen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed Ejendommen har tilhørt den forrige Ejer og med de Hæftelser samt paa de Betingelser der ere specificerede i Kontrakten hvortil henvises.

Til Bekræftelse under Haand og Segl.

Stubbekjøbing Herreds Skifteret den 13 April 1901.
Schultz
(L. S.).

Læst inden Stb: Herreds Ret den 16. April 1901. Skatteattest forevist.
Schultz
(L. S.).