Panteobligation

18 Juni 1901

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


16.

Stempel 75 Øre.

Udslettet 7 Juli 1903 Nr. 15.

Panteobligation

Jeg underskrevne Husejer Jens Frederik Pedersen af Lillebrænde erkjender herved, at jeg ved Kjøbet af den nedenfor pantsatte Ejendom er bleven skyldig til den forrige Ejer Niels Rasmussen af Stangerup den Sum 450 Kr. og 00 Øre, sige Fire Hundrede Halvtredsindstyve Kroner. - Denne Capital forpligter jeg mig skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni eller 11te December Termin jfr. dog nedenfor, og saalænge den hos mig indestaar, at forrente med 4½ p. Ct. pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver af de nævnte Terminer senest den 18de i Terminsmaanederne paa Creditors Bopæl første Gang i December Termin 1901 for Halvaaret fra 11te Juni til 11te December 1901.
..... v. F. 3 ..... giver jeg herved Prioritet og Panteret med Oprykningsret næstefter 650 Kr. til Falsters Landbostands Sparekasse til mere end 4% Rente p. A. i den ifølge Skjøde af Dags Dato, der thinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 6Bc af Stangerup By, Maglebrænde Sogn med tilliggende af Hartkorn 2 Fdk 1½ Alb. Gammelskat 70 Øre samt Konge= og Kirketiende ..... v. F. 3 ..... 2 Vidner med tilføjende, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende benærkes, at paa hver hel Gaard under Godset hviler Capital Kr. 83,62 med solidarisk Ansvar for udstykkede Parceller, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr. 193,88 foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede til Penge, at der for Tiende af det forhen priviligerede Hartkorn af Stangerup By svares aarlig til Præsten Kr. 29,35, til Kirken Kr. 29,35 og til Degnen Kr. 3,30, at der paa aglebrænde Sogns Kirketiende hviler 1100 Kr., der dog skulle være betalte, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler 1300 Kr. og aarlig Refusion stor 10 Tdr. Rug, 11 Tdr. Byg og 3 Tdr. Havre.
Medunderskrevne Creditor erkjender herved, at Obligationen fra min Side ej kan opsiges til Udbetaling før i Juni Termin 1903, men jeg forbeholder mig min Ret til i de i Obligationens 3die Afsnit ommeldte Tilfælde strax at fordre Capital med Renter betalt.
Som Curator for Debitor medunderskriver jeg Husejer Peder Nielsen af Vester Kippinge, Debitors Fader.
Foruden Underskriften tilføjes, at Debitor ej er forpligtet til at holde Besætning og Inventarium paa Ejendommen.

Skrevet i Stubbekjøbing den 5te Juni 1901.
Jens Frederik Pedersen. Niels Rasmussen.

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering : P. Petersen. H. Munk.

Vester Kippinge den 9de Juni 1901.

Som Curator for Debitor : Peder Nielsen.

Til Vitterlighed om Curators Underskrfit : R. Jensen. L. Rasmussen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 18de Juni 1901. - Curatorbeskikkelse forevist.

Schultz.
(L. S.).