Købekontrakt / Skøde

26 Juni 1894

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


33.

Læst Paategning paa Skøde fra Hans Larsen til Niels Christian Jensen paa Matr No 9e og 20b af Maglebrænde, læst 19/4 1887, prot 16-639, saalydende :
Jeg underskrevne Hans Larsen Væver samtykker herved paa egne og Hustru Birthe Jensdatters Vegne i, at Ejendommen Matr No 20b i Maglebrænde med Tilliggende af Hartk 3 Fdk 2¾ Alb., Glskat Kr. 1,77 udgaar af Sikkerheden for dennes ifølge foranstaaende Skøde tilkommende Aftægt m v. af Værdi 1680 Kr., mod at der gives os Prioritet næstefter 400 Kroner og Hæftelserne til Stangerup Gods i Matr No 9e med Bygninger og Kirketiende, Besætning, Inventarium Avl og Afgrøde,

Tingdagen den 26 Juni 1894.

Bygningernes og Løsørets Assurancesum, Leje og al anden Interesse. Jeg erkender derhos paa egne og Hustrus Vegne, at vi have frafaldet Brugen af Loftsrummet over vor Lejlighed, og at, saafremt jeg maatte afgaa ved Døden før min Hustru, bortfalder af Aftægten aarlig et Beløb af 75 Kr., Fem og Halvfjerdsindstyve Kroner for fremtiden.
Jeg medunderskrevne Niels Christian Jensen erkender, at Hans Larsen Væver og Hustru nu ere berettigede til i Stedet for Underholdning in natura at forlange den dem ved Skødets Post 3 (1 og 2) - betingede Undertægt, hvoraf dog bortfalder Brug af Loftsrum og for Birthe Jensdatters Vedkommende efter hendes Mands Død et Beløb af 75 Kr. aarlig. For Undertægten giver jeg hermed Prioritet næstefter 400 Kr. og Hæftelserne til Stangerup Gods i Matr No 9e med Bygninger og Kirketiende, Besætning, Inventarium, Avl og Afgrøde, Bygningernes og Løsørets Assurancesum, Leje og al anden Interesse. - Jeg Hans Larsen Væver samtykker i, at den forud prioriterede Gæld maa forrentes med mere end 4 pro cent pro anno.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse

Skrevet i Stubbekjøbing den 22de Juli 1893
Hans Larsen Væver Niels Christian Jensen
m f P

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed, Dateringens Rigtighed og om at D. L 5-1-7 er iagttaget for Hans Larsen Vævers Vedkommende :
E Albeck H Munk

I Henhold til Frd af 28de Juli 1841 ratihaberer jeg herved Pantsætningen af Besætning, Inventarium, Avl og Afgrøde i foranstaaende Dokument.

p t. Stubbekjøbing den 18de Juni 1894
N. C Jensen

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed :
H. P. Hansen H Munk

Foranstaaende Paategning af 18 Juni 1894 er læst inden Stb Herreds Ret den 26 Juni 1894.

P. M. Anker (LS)